BIJELE LAŽI

Kada je pametno lagati partneru

18.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Istina može sačuvati i učvrstiti vezu, ali ponekad je kobna ako je krivo shvaćena. Evo što nikako ne smijete prešućivati partneru, a što možete ublažiti

Pitanja o bivšima

Takva su pitanja prava zamka, kaže seksualna terapeutkinja Mira Kirshenbaum za iVillage. U takvoj situaciji jednostavno trebate reći da ne biste o toj temi i da je bitna sadašnjost, a ne prošlost. Iskreni i detaljni trebate biti jedino ako vas bivša ljubav kontaktira jer se to tiče i sadašnjeg partnera. Budite li to skrivali, dobit će na značenju.

Jesam li se udebljao?

Ne brinu se samo žene oko svog izgleda i nisu samo one osjetljive po tom pitanju. Upita li vas dragi kako izgleda kada odlazi iz kuće, nemojte mu dati negativne komentare čak i ako mislite da mu frizura nije najbolja. To se pravilo odnosi posebno na stvari koje ne može promijeniti kod sebe. Mislite li, pak, da bi mogao obući druge cipele, recite mu. Mršavljenje je, primjerice, dugotrajniji proces i to mu recite dok se zajedno kod kuće, a ne kada izlazi van.


Flert

Ako se neki muškarac na očigled ponašao preljubazno prema vama ili vas je kolega pokušao poljubiti na uredskoj zabavi, ne znači da to odmah trebate raportirati, posebno ako ga želite učiniti ljubomornim. Razmislite zašto to želite učiniti i kako ćete to prezentirati. Ako ste zadovoljni u vezi, onda ćete to ispričati kao anegdotu i on će to tako i shvatiti. Osjećate li suprotno i tražite rješenje, ovakva pričica samo bi potpirila vatru.

Skrivanje troškova

Ah, tko si ponekad ne priušti ono što mu uopće ne treba, a poslije razmišlja zašto taj novac nije pametnije upotrebljen? Kirschenbaum naglašava da se troškovi nikada ne smiju skrivati od partnera koliko god da smo pretjerali. Želite li si nešto priuštiti, a niste sigurni u to, radije prodiskutirajte prije, nego da lažete poslije.

Slobodno vrijeme

Želite li na brzaka popiti piće sa starim prijateljem prije nego odete u kino, svakako se javite partneru. Ne radi se o tome da tražite njegovo dopuštenje, već javljate gdje ste u slučaju bilo kakvih problema. Jednostavno se radi o uzajamnom povjerenju i poštivanju partnera i veze.

Sramotno ponašanje

Volite pratiti reality show o Kardashiankama no znate da to nije najpametniji program na TV-u pa vas je sram? Sitne strasti i nevolje u koje upadamo u životu dio su svakog čovjeka, a ako mislite da će vas zbog toga partner manje cijeniti te to skrivate od njega, veza je sigurno u nevolji.

Male laži

Pohvali li vas novi dečko zbog boje kose koja izgleda tako prirodno i njegovano, a zapravo ju bojite već deset godina, pitate se da li mu trebate to i priznati? Odgovor je da! A zašto? Njemu je vjerojatno potpuno nevažno što vi bojite kosu, a sazna li da ste mu lagali, pitat će se što se još sakrili i kako da vam vjeruje.

Zajedničke aktivnosti

On bi vas poveo na utakmicu, a vi ne znate tko igra niti o kojem se sportu radi. Nemojte izmišljati isprike zašto ne možete ići, već iskreno recite da vam to i nije najdraži hobi, ali ćete ići s njim i upoznati se sa sportom. Tako se grade veze, a i on će biti otvoreniji za vaše hobije.

Seks

Niste doživjeli vrhunac, a on vas pita jeste li uživali. Seksualni život može biti dobar samo ako ste iskreni i kažete mu što biste htjeli, što volite i isto tražite od njega.

Zdravlje

Vaš dragi sigurno ne treba znati koje ste sve dječje bolesti preboljeli, ali ako imate problema sa zdravljem dok ste u vezi, to su stvari koje se nikako ne prešućuju. U ovakvim situacijama ljudi obično lažu da bi izbjegli neugodnu atmosferu, ali takve stvari treba odraditi jer jačaju vezu i povezuju partnere.