NESIGURNE I RANJIVE

Kad su žene spremne pokazati muškarcu svoje pravo lice?

17.10.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Čak će četiri tjedna proći prije nego što će se prosječna žena pokazati svom novom muškarcu bez 'make upa', jer se tako 'ogoljene' osjećaju manje sigurne i ranjivije

Prosječna će žena čekati četiri tjedna i jedan dan prije nego što dopusti da je njezin novi dečko vidi bez šminke, otkrila je anketa u kojoj je ispitano 2000 neudanih žena. Bez punog make upa osjećaju se manje atraktivne te su nesigurnije i ranjivije, pokazuju rezultati.


Oko 60 posto žena mora biti sigurno da ih potencijalni partner dovoljno voli prije nego što mu otkriju svoj pravi izgled, pa će pribjegavati raznim trikovima: odlaziti u kupaonicu usred noći da bi dotjerale svoj make up ili ranije ustajati kako bi bile sigurne da ih novi dečko neće vidjeti bez šminke. Studija pokazuje da čak 90 posto žena želi da njihov novi partner misli da su lijepe u svakom trenutku, a potrošit će najmanje 40 minuta dotjerujući se za izlazak.

Njih 60 posto tvrdi da ih njihov dečko nikada nije vidio bez make upa koji često nanose više puta tijekom dana. Oko polovice žena uvjereno je da će njihov novi partner misliti da su manje lijepe ako se pojave bez šminke, a petina misli da će on biti šokiran time koliko drugačije izgledaju.

Čak je trećina žena uvjerena da neće biti uspješne u vezi ako ih muškarac vidi u prirodnom izdanju, a trećina žena u vezama misli da ne bi osvojile svog muškarca da su se u početku pokazivale bez šminke. Osim partnera, 32 posto žena ne želi da ih kolege na poslu vide bez šminke, 20 posto ispitanica ne bi se mogle suočiti sa šefom, a 31 posto žena ne bi voljelo susresti bivšeg dečka bez šminke.

Očito je da make up služi kao vrsta štita za mnoge žene te da ga nanose ne samo da bi izgledale privlačnije, nego i da bi bile sigurne u sebe.

'Ogoljavanje' je, čini se, vrlo važan korak u vezi pa mnoge žene izbjegavaju pokazati se bez make upa sve dok nisu potpuno sigurne u partnerovu ljubav, piše MailOnline.