ECIJA OJDANIĆ:

'Kad su mi priopćili dijagnozu, rasplakala sam se'

  • Autor: Maja Ćurić
  • Zadnja izmjena 17.02.2014 12:02
  • Objavljeno 17.02.2014 u 12:02
Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Glumica Ecija Ojdanić na prisilnom je odmoru, jer nakon što je doživjela nezgodu morala je na hitnu operaciju. S obzirom na to da je nemirnog duha, više hoda nego miruje te kaže da su joj štake postale šik detalj. S njima će se pojaviti 27. veljače na premijeri filma 'Hitac' u kojem glumi glavnu ulogu i koji uskoro kreće u osvajanje hrvatske publike

Ecija, kako si?
Hvala na pitanju, jako dobro, s obzirom na to što me snašlo. Naime prije dva tjedna, nakon gostovanja predstave 'Harem' u Velikoj Gorici, pala sam niz neograđene stepenice u backstageu i slomila metatarzalnu kost u stopalu. Ali imala sam sreću što me operirao dr. Lemac u KB-u Dubrava. Zahvaljujući njegovoj stručnosti i ljubaznosti cijelog tima, operacija i boravak u bolnici prošli su mi kao boravak u wellnessu

U zadnje vrijeme silom prilika moraš mirovati - koliko ti je to teško palo?
Dosad nisam ništa slomila i vrlo sam rijetko bolesna, a i hiperaktivna sam po prirodi. S obzirom na te karakteristike, nevjerojatno sam mirno podnijela bolovanje. U prvi mah, kad su mi priopćili dijagnozu, rasplakala sam se. Pomislila sam: djeca, predstave, obaveze... A onda sam shvatila da je to upozorenje Boga da malo stanem na loptu i odmorim se. I jako sam strpljiv i poslušan pacijent.


Jesi li morala odgoditi svoje obaveze?
Da, morali smo naći alternacije. Ovim putem šaljem veliko hvala Nataši Dangubić koja će me zamijeniti u predstavi 'Harem' i Nataši Kopeč koje me zamijenila u predstavi 'HaHA2O'. Ali 10. ožujka ću prema predviđanjima svog liječnika moći opet stati na svoje dvije zdrave noge. A na premijeru u Zagrebu ću doći sa štakama. Furat ću šik štake. Jedino sam monodramu 'Bobočka' morala staviti na čekanje.

Paze li te i maze doma?
Nemaju izbora!!! A dobra stvar je recimo to da je Robert, kojem je dosad najveći kulinarski pothvat bila kajgana, postao pravi chef kuhinje.

Film Hitac uskoro dolazi u kina - koliko si ponosna na tu ulogu?
Ponosna je preteška riječ, pogotovo za samokritičnu osobu poput mene. Preciznije bi bilo reći da nemam previše primjedbi na svoju izvedbu. Inače, svi koji su pogledali film hvale cijelu glumačku postavu.

Je li te to dodatno zbližilo sa suprugom? Kako je raditi s najboljim prijateljem i ljubavi života?
Ovo nije naša prva suradnja, ali je bila najintenzivnija, u svakom slučaju. Ipak je u pitanju igrani film. Ali kako Robert jako cijeni glumce i jako puno ulaže energije u rad s glumcima, bio mi je to divan, kreativan proces.

Film imate priliku promovirati na svjetskim festivalima - kakvi su dojmovi?
Presretna sam jer je film u samo pola godine pozvan na šest festivala. Već je to velik kompliment filmu koji je snimljen u vrlo skromnim financijskim uvjetima. Kad sam u Montrealu vidjela ostale filmove koji su bili u konkurenciji s 'Hitcem', ostala sam bez teksta. To su filmovi s budžetima od nekoliko milijuna eura. A i lijepo je gledati kako film komunicira i u drugim kulturama.

Zbog filma si morala promijeniti frizuru kojoj su mnogi komplimentirali. Voliš li promjene?
Jako mi se svidjela ta promjena. Inače, ljepota našeg posla je to da se mogu često transformirati i napraviti promjene za koje možda privatno i ne bih imala hrabrosti. Nažalost, zbog budućih projekata koji su u planu već moram puštati kosu. Zbog čega mi je, moram priznati, malo žao.

Pohvalila si se time da si prestala pušiti - stojiš li još kod te odluke?
To je loša strana ovog mirovanja - opet sam zabrazdila...

Prije nekoliko mjeseci surađivala si u predstavi Harem - koliko te vesele novi izazovi?
Uživala sam radeći jer smo stvorili magičnu predstavu u kojoj smo ispričali pet sudbina žena koje su povezane na nevjerojatan način. Predstava je od premijere 3. studenog stekla velik krug poklonika i igramo je u Vidri pred prepunim gledalištem. Publika se za vrijeme predstave i smije i plače. Uživamo je igrati.

Glumiš uz Petru Dugandžić, Barbaru Vicković i Nelu Kocsis. Jeste li se zabavile sudjelujući u tom projektu?
Sve četiri smo se pošteno naradile za tu predstavu. Svaka od nas glumi pet uloga i transformiramo se u sekundi iz lika u lik. Ali isto tako nam je velik gušt. A gdje su četiri takve osebujne žene, vjerujte, nikad nije dosadno.

Zaštitno si lice jedne poznate poliklinike - koje si tretmane isprobala?
Presretna sam zbog toga jer stalno imam priliku tretirati se njihovim izvrsnim proizvodima. Najnoviji aparat Zerona za ciljano uklanjanje masnih stanica prava je revolucija.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!