BJEŽANJE OD KAMERE

Kad ste se prestale smatrati lijepima?

11.07.2013 u 21:08

Bionic
Reading

'Kada ste prestale smatrati da ste lijepe?' pitali su žene koje su kao djeca obožavale kameru, a danas od nje bježe

Nova reklama koju snima Dove za cilj je imala istražiti zašto žene imaju tendenciju sramiti se kamere, a kad su bile djevojčice fotografiranja i snimanja nikada im nije bilo previše, piše Daily Mail.

Dio kampanje Real Beauty (Stvarna ljepota), čiji je cilj pomoći ženama da shvate koliko su doista lijepe, prikazuje video u kojem se pojavljuju žene svih dobi koje skrivaju lica onoga trenutka kada shvate da ih snima kamera.

U videu se tada žene pita 'Kada ste prestale misliti da ste lijepe?'. Opis na YouTubeu, koji se naziva Camera Shy objašnjava logiku suprotstavljenih reakcija. 'Stvorili smo Cameru Shy kako bismo žene pitali zašto se kao odrasle osobe sakrivaju od kamere, koju su kao djeca obožavale. Što se dogodilo tijekom vremena?' kažu iz Dovea.

'Pozivamo žene da razmisle o trenutku u svojim životima kada su postale svoji najgori kritičari te ih potičemo da ponovno vide vlastitu ljepotu.'

U videu je prikazano nekoliko žena koje bježe od kamere skrivajući lice iza jastuka, knjiga, ruku i šešira. Neke od njih izgledaju ljutito jer ih se snima, a neke, dok bježe, smijulje se i hihoću. Sam kraj videa na kraju prikazuje drastično različite reakcije djevojčica pred kamerama.