novi način potvrde online plaćanja

Još sigurnija kupnja na internetu karticama Erste Card Cluba

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svijet se mijenja, a s njim i navike društva. Život je postao nezamisliv bez interneta i svih prednosti koje donosi. Jedna među njima jest internetsko plaćanje koje značajno pojednostavljuje platne procese, ali za sobom nosi i određene mjere opreza

Kako bi unaprijedio sigurnost plaćanja na internetu, Erste Card Club je implementirao 3D Secure2.0 standard potvrđivanja online transakcija, zbog čega je uveo obveznu potvrdu mTokenom u aplikaciji ECC Mobile za sve online transakcije Diners Club, Visa ili Mastercard® kreditnim karticama. Na ovaj način će se potvrđivati sve online transakcije na prodajnim mjestima koja podržavaju 3D Secure 2.0 standard što uključuje ProtectBuy za Diners Club, Visa Secure za Visa i Mastercard Identity Check za Mastercard kreditne kartice.

Za novi način potvrde online plaćanja za korisnike Erste Card Club kreditnih kartica, potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju ECC Mobile te aktivirati mToken i jednokratno se e-identificirati.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Potvrđivanje online kupnji u aplikaciji ECC Mobile

Kad odaberete sve što želite kupiti, ako online prodajno mjesto koristi novi način potvrđivanja, tražit će vas potvrdu transakcije mTokenom:

 1. prijavite se u aplikaciju ECC Mobile

2. u aplikaciji ECC Mobile prikazat će se iznos i mjesto kupnje, za koju dajete suglasnost

3. izvršenje transakcije potvrđujete potvrdom identiteta (mPIN-om, otiskom prsta ili

    prepoznavanjem lica – jednako kao što ste se prijavili u aplikaciju ECC Mobile)

Otvorite video i saznajte kako ćete na novi način plaćati na internetu.

Program za sigurno internetsko plaćanje 3D Secure  - za one koji žele znati više

Program za sigurno internetsko plaćanje, 3D Secure (Three Domain Secure), standard je sigurne kupnje karticama na internetskim prodajnim mjestima, a njegove tri glavne domene uključuju:

1. korisnike protokola, klijente i korisnike kartica kojima je izdavatelj osigurao karticu

2. trgovine na kojima se obavlja kupnja te banke prihvatitelje

3. kartične kuće koje osiguravaju infrastrukturu te pravila za provođenje procesa plaćanja.

Nova verzija 3D Secure standarda pogodnija je i prikladnija za upotrebu, osobito ako se umjesto računala koriste mobiteli ili neki drugi pametni uređaji. U tom slučaju, ekran se automatski prilagođava tijekom kupnje, dok to ranije nije bio slučaj. Također, 3D Secure program ima ugrađeni svaki pojedini kartični brend pa je tako za Visa kartice namijenjen Visa Secure program, za Diners Club kartice ProtectBuy program, a za Mastercard kartice Mastercard Identity Check program.

Nova je verzija napustila metodu potvrde statičnom lozinkom te po novom uključuje kombinaciju više elemenata i to minimalno dva. To su elementi za potvrdu identiteta klijenta iz područja korisnikovog znanja (nešto što samo korisnik zna), njegova posjedovanja (nešto što samo korisnik posjeduje) i svojstvenosti (nešto što korisnik jest). Sve navedeno pridonosi boljoj sigurnosti i unaprijeđenom iskustvu korisnika.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!