REDOSLIJED ROĐENJA

Jesu li mlađa djeca u obitelji duhovitija?

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 02.02.2015 12:32
  • Objavljeno 02.02.2015 u 11:26
djeca

djeca

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jeste li znali da su poznati komičari Billy Crystal, Eddie Murphy, Goldie Hawn, Drew Carey, Jim Carrey, Whoopi Goldberg, Steve Martin, Jon Stewart, Ellen De Generes i Charlie Chaplin bili najmlađa djeca u obitelji?

Dakako, to nije nikakvo pravilo budući da komičari poput Lene Dunham, Paula Mertona i Davida Mitchella nisu najmlađa djeca u obitelji!

Anketa YouGov pokazala je zanimljive rezultate vezane uz povezanost između osjećaja za humor i redoslijeda rođenja u obitelji - barem ako se njih pita! Sudeći prema toj anketi, čak 46 posto mlađe braće i sestara smatra da su zabavniji od starije braće ili sestara!

Dakle, ako se njih pita, mlađa djeca u većem postotku misle da su obiteljski zabavljači i da imaju bolji smisao za humor. Po pitanju drugih karakteristika poput odgovornosti, razmaženosti ili organiziranosti, mlađi i stariji braća i sestre imali su slične odgovore.

'Postoji mnogo kliničkih dokaza da pozicija u obitelji zapravo govori o karakteru. No, naravno, tu nema strogo određenih pravila. Treba uzeti u obzir i druge faktore poput npr astrologije ili npr. pozicije prema rođenju, ali i spolu. Jer, primjerice, djevojčica koja je rođena druga po redu između dvojice braće ima poziciju prvorođenca jer je prva djevojčica u obitelji', objašnjava klinička psihologinja Linda Blair.

Srednje dijete koje je recimo više od četiri godine starije od najmlađeg djeteta, objašnjava Blair, može imati neke karakteristike mlađeg brata ili sestre.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!