NOVA POSLASTICA

Jeste li spremni za čokoladnu tortu od palačinki?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.05.2012 09:41
  • Objavljeno 25.05.2012 u 09:41
Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Volite li palačinke? Volite li čokoladu? Onda nećete moći odoljeti ovom prijedlogu da od palačinki napravite čokoladnu tortu s lješnjacima

Ako vam je ponestalo ideja kakvu tortu napraviti i iznenaditi ukućane ili goste, probajte čokoladnu tortu od palačinki. Savjete i ideju o čokoladnoj torti s palačinkama otkrila je jedna od blogerica i kuharica sa stranica Hummingbird

Za palačinke

3 jaja
250 g brašna
200 ml mlijeka
prstohvat soli

Priprema:

U dubokoj posudi izmiješajte jaja, prstohvat soli i mlijeko te postupno, neprekidno miješajući, dodajte brašno. Smjesu ostavite da odstoji oko pola sata pa u vrućoj tavi na vrlo malo ulja pecite jednu po jednu palačinku.

tinkstock

tinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Višak palačinki možete servirati na klasičan način
Nadjev

1 i pol čaša vrhnja za šlag
3 jušne žlice praha kakaa
3 jušne žlice vanilin šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
2 jušna žlica likera od lješnjaka

Vrhnje za šlag istucite u velikoj zdjeli prema uputama na pakiranju. Postepeno dodajte vanilin šećer, a zatim kakao. Dodajte još i liker pa ekstrakt vanilije i miješajte dok ne dobijete jednoliku masu.

Prije nego što čokoladnu glazuru prelijete preko torte od palačinki, morate ju složiti. Palačinke mažite nadjevom i slažite jednu na drugu.

Čokoladna glazura:

100 grama tamne ili mliječne čokolade
Pola šalice vrhnja za šlag
1 jušna žlica likera od lješnjaka

Čokoladu natrgajte na komadiće i ubacite u zdjelu. Vrhnje za šlag kuhajte u loncu dok ne zavrije i prelijte preko čokolade. Odmah miješajte čokoladu i vrhnje dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa dodajte liker. Glazuru prelijte preko torte od palačinki, a možete je dodatno ukrasiti cijelim lješnjacima. Za još ljepši izgled, probajte lješnjake složiti po torti prije nego što izlijete čokoladu preko pa će i oni biti umočeni u slasnu čokoladu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi