SPAS ZA VAS

Jeste li isprobali deziće u kremi i kristalu?

01.04.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Još niste našli odgovarajući dezodorans u spreju, stiku ili roll-onu? Dajte priliku onima u kremi i, još zanimljivije, kristalnom kamenu!

Sretnice koje nemaju kroničnih problema s osjetljivom kožom ispod pazuha imaju taj luksuz da dezodoranse biraju bez ikakvih opterećenja. Njihova najveća 'briga' je izbor dezića novog mirisa. One druge, koje su pokušale sve kako bi smanjile crvenilo i peckanje kože prije, tijekom i nakon nanošenja bilo kojeg sredstva za kontrolu znojenja, imaju dojam da im spasa nema (a o parfumiranim dezićima mogu samo sanjati).

Njima predlažemo da probaju dezodoranse u neobičnim ili bar manje uobičajenim 'agregatnim stanjima'. U ljekarnama potražite dezodoranse u formi nemasnih krema koji su ciljano kreirani za osobe osjetljive kože pa ne sadrže nikakve mirise koji bi je mogli 'isprovocirati'. Uz to, njihova nježna krema hidratira kožu i sprečava isušivanje obrijane kože, što je jedan od uzroka nepodnošljivog svrbeža i crvenila koje ima nezgodan običaj da se širi (suzdržavali se mi od češanja ili ne).

Excipial Deoforte
jedna je od zanimljivijih krema za sprečavanje prekomjernog znojenja na području pazuha, stopala i dlanova. Za razliku od ostalih dezića, krema se nanosi prva tri-četiri dana samo navečer na suhu i čistu kožu (koja ne smije biti upaljena). Tijekom dana djeluje antibakterijski, čime uklanja osnovni uzrok neugodnog vonja znoja, koji je inače bez mirisa. Krema se zatim nanosi samo dva-tri puta navečer tijekom tjedna.

Što se tiče famoznih dezića u formi kristala, odnosno kristalnog kamena, L'Occitaneovi su najpoznatiji. 'Kameni' dezodoransi nanose se tako da se kristal prethodno navlaži u vodi pa se tek onda nanese na područje osjetljive kože pazuha (ili na stopala). Od neugodnih mirisa na potpuno prirodan način štiti sloj mineralnih soli. Nakon upotrebe kristal treba isprati.