NIJE ZA SVAKOGA

Jeste li čuli za estetiku 'čudne djevojke'? Ima sve veći broj obožavateljica i postala je pravi hit

12.10.2022 u 19:57

Bionic
Reading

Naveliko popularni štreberski stil odijevanja ove sezone dobio je konkurenciju u estetici ‘čudne djevojke’ kao protuodgovoru nametnutim trendovima na modnoj sceni

Weird girl estetiku, odnosno estetiku 'čudne djevojke', nije teško dostići. Sve što trebate učiniti je odabrati komade iz ormara na način da ne vodite računa o trendovima ili pravilima dobrog ukusa.

Što ako odlučimo nositi ono što želimo, a da uopće ne vodimo računa o trendovima? To je cijela poanta 'čudne djevojke' koja se odnedavno slavi na TikToku, a već su je usvojile it djevojke, poput sestara Hadid, Iris Law, pop zvijezde Doje Cat ili Australke Lindsay Vrckovnik, čiji je brend Verconiik ukorijenjen u ovoj hit estetici.

Estetika čudne djevojke ili kako se oduprijeti trendovima

Pod utjecajem uličnog stila japanske četvrti Harajuku kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, estetika čudne djevojke temeljena je na maksimalizmu. Konkretno, ima mnogo zajedničkih točaka s trendovskom estetikom Y2K, poput kombinacije minice i ultrakratke majice, no sama esencija weird girl estetike leži u detaljima.

Kapa i tanak šal od raznobojnog pletiva, par gojzerica, tatine cipele, gomila bisernog nakita... I to je to! O popularnosti ovog trenda, ponajviše među pripadnicima generacije Z, dovoljno govori hashtag #weirdgirl koji je premašio brojku od 150 milijuna videa na TikToku.