MILANO UMJESTO ŠKOLE

Jelenin otac mislio da se ona drogira i prostituira

15.06.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon tri mjeseca provedena u 'Farmi', splitska manekenka progovorila je o odnosu s ocem, s kojim ne razgovara već deset godina. Maltretirao je nju, majku Mirjanu, sestru Mariju i brata Ivana, pa je sa 16 godina prekinula svaki odnos s njim. No svi i dalje žive u istom stanu

'Pričala mi je o tome, ali ne detaljno, jer joj je to bolna točka', rekla je za 24sata njezina prijateljica Mirela Mužić.

Prijatelji iz srednje škole kažu da je otac tukao i nju i majku. Jelena je pokušala zaštititi majku od nasilnog 60-godišnjeg oca pa se s njim stalno svađala. Farmerima je ispričala da joj je otac vjerski fanatik i da ima svoja pravila po kojima svi trebaju živjeti. Smetalo ga je, ispričali su za 24sata Jelenini prijatelji, i kad se skidala za modne priloge. Mislio je da će je manekenstvo odvesti u svijet nemorala.

'Najviše se bojao da neće završiti školu, a kad je otišla u Milano na revije, mislio je da se tamo prostituira ili da se drogira', kaže prijatelj iz Splita. Jelena je rekla i da je obitelj bila siromašna pa je već kao 11-godišnjakinja radila ljeti da zaradi za knjige. Kako 24sata doznaju od susjeda, živjeli su od socijalne pomoći, jer je radila samo majka, a otac nije htio.

Bez obzira na loš odnos s ocem, Jelena je farmerima rekla da ga je ipak prošle godine posjetila u bolnici.

'Jako se razbolio. Iako mi je učinio mnogo gadosti, donijela sam mu čistu odjeću, oprala prljavu i popričala s njim, jer mi ga je bilo žao. Nitko ga nije htio posjetiti osim mene', rekla je manekenka. Na kraju je dodala da se upravo otac odrekao obitelji.

Jeleninoj majci Mirjani žao je što je kći u reality showu 'Farma' pričala o problematičnim obiteljskim odnosima.

'Jelena je godinama slušala obiteljske svađe i sama odlučila da neće komunicirati s ocem. O razlozima ne želim govoriti, jer je to naš problem i nitko nam ne može pomoći. Želim to ostaviti u prošlosti', rekla je Mirjana.