blagdanska atmosfera

Povoljni i maštoviti detalji kojima ćete začiniti uskrsni stol i razveseliti obitelj i goste

31.03.2018 u 08:20

Bionic
Reading

Ne tako davno dekoriranje doma uoči uskrsnih blagdana predstavljalo je bojanje jaja i isticanje sezonskog cvijeća u vazi. Danas je mnoštvo načina i ideja za stvaranje blagdanskog duha i proljetnog raspoloženja u životnom prostoru

Iako se većina ljudi pri isticanju uskrsnog dekora u domu uglavnom fokusira na blagovaonicu, to ne znači da ostatak prostorija ne zaslužuje jednak tretman.

Uskrsne dekoracije mogu biti raznovrsne, poput sezonskog cvijeća i biljaka koje na jedinstven način možete iskoristiti prilikom blagdanskog uređenja životnog prostora.

Osim na blagovaonskom stolu, vaze bogate tulipanima, frezijama, narcisima i sličnim sezonskim cvijećem istaknite na policama, stoliću u dnevnom boravku ili prozoru. U kombinaciji s prigodnim blagdanskim dekoracijama, vaze bogate cvijećem s lakoćom će stvoriti poseban izgled životnog prostora.

Jastuci, stolnjaci i prekrivači razigranih boja i uzoraka također su jedan od lakših načina unošenja proljetnog duha u životni prostor. Postojeće jastuke na stolicama presvucite ili zamijenite onima s cvjetnim uzorkom u vedrim bojama, a na omiljenoj sofi istaknite zanimljiv prekrivač koji će osigurati blagdansko raspoloženje.

Uskrsna drvca

Pisanice predstavljaju tradicionalnu uskrsnu dekoraciju i važan element blagdanskog ugođaja. Najčešće čine nezaobilaznu dekoraciju stola, dok umjetne pisanice i slične prigodne dekoracije ukrašavaju aranžmane poput drvca stvorena od grana vrbe ive - popularno zvanih cica-maca.

Različitim visećim dekoracijama ili bez njih uskrsna drvca unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Veće ili manje grane cica-maca, forzicija ili obično granje obojeno bijelom bojom idealno će izgledati u staklenim vazama ili posudama na istaknutom mjestu u prostoru.

  • +3
Dekoracije doma za Uskrs Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pravu uskrsnu atmosferu stvorit će i maštoviti ukrasi na ulazu u prostoriju, poput vjenčića napravljenih od cvijeća, grančica, zelenila i jaja. Iako ih je moguće pronaći u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini, uz malo mašte možete stvoriti onaj koji će se isticati originalnošću.

Životni prostor koji odiše blagdanskim ugođajem i proljetnim raspoloženjem može se postići s lakoćom i bez prevelika posezanja u novčanik. Zahvaljujući društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta, ideja za blagdansko uređenje doma uistinu ne manjka. Ili inspiraciju potražite u obližnjem Pevecu iz čije uskršnje ponude izdvajamo sljedeće proizvode.

Pevecov izbor uskršnjih dekoracija Izvor: Promo fotografije / Autor: Pevec

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Pevecom u skladu s najvišim profesionalnim standardima.