uvijek pomno bira

Jednim detaljem odala je počast svekrvi koju nikada nije imala prilike upoznati: Kate Middleton u nepogrešivom stajling i s nakitom posebnog značenja

18.09.2022 u 13:51

Bionic
Reading

Princeza od Walesa odala je počast svojoj svekrvi, princezi Diani nošenjem njezine narukvice na okupljanju u Buckinghamskoj palači na susretu s dužnosnicima Commonwealtha

Kada se radi o izboru odjeće, ali i modnih dodataka i nakita, Kate jako dobro zna koliko je važno biti pažljiv, a to pogotovo vrijedi za ženu na njezinoj poziciji. Izborom nakita već je nekoliko puta odala počast kako princezi Diani, tako i samoj kraljici Elizabeti.

Sada je, tijekom ručka održanog za generalne guvernere zemalja Commonwealtha u Buckinghamskoj palači, pokazala vrijedan i prekrasan komad nakita, bisernu narukvicu, koja je izvorno pripadala prncezi Diani, njezinoj svekrvi i majci princa Williama.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na službenom okupljanju u Buckinghamskoj palači Kate je odjenula elegantnu crnu haljinu, efektno nabranu u struku i time još jednom potvrdila svoj status modne ikone i žene koja, kada je moda u pitanju, nikada ne griješi.

Primjereno tamni stajling upotpunila je elegantni komadom nakiti od tri niske bisera, a uparila ga je s odgovarajućom bisernom ogrlicom i naušnicama, koje su pak izvorno pripadale kraljici Elizabeti. Spomenuta narukvica proslijeđena princu Williamu nakon smrti njegove majke i sada pripada Kate.

Ovo nije prvi put da je Kate nosila kultni komad nakita; nosila ga je 2017. dok je bila u Njemačkoj, a od tada još mnogo puta. Narukvicu je Diana nosila 1989. za vrijeme turneje po Hong Kongu s princom Charlesom. Dizajner narukvice Nigel Milne bio je iznenađen kada je vidio da se komad nakita, koji je izradio 1988. godine ponovno nosi desetljećima kasnije.

Ova narukvica krije i lijepu priču. Milne i njegova supruga Cherry odlučili su proizvesti nekoliko komada nakita čiji prihodi od prodaje su bili namijenjeni za dobrotvornu svrhe, točnije organizaciju Birthright, kojoj je Diana bila pokroviteljica. Jedan od tih komada nakita bila je upravo narukvica koju je nosila Kate, a prije nje nekoliko puta i sama princeza Diana.

Inače, nije neuobičajeno vidjeti vojvotkinju od Cambridgea, odnosno princezu od Walesa, kako joj sada glasi titula, kako posuđuje iz svekrvine kutije, ali i iz bogate zbirke kraljice Elizabete. Tako su upravo naušnice koje je nosila nekada pripadale kraljici Elizabeti, a nekoliko dana ranije u povorci iza kraljičinog lijesa nosila je nešto veće biserne naušnice koje su ostavština princeze Diane.