Stella mOris

Jedinstveno izdanje u zatvoru: Pogledajte vjenčanicu koju je odabrala supruga Juliana Assangea

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 23.03.2022 20:27
  • Objavljeno 23.03.2022 u 20:27
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: DYLAN MARTINEZ / AFP / Profimedia

Sudobosno ‘da’ u londonskom zatvoru Belmarsh ove su srijede izrekli poznati politički zatvorenik Julian Assange i odvjetnica Stella Moris, a mladenka je tim povodom osvanula u raskošnoj, dizajnerskoj vjenčanici

Samo nekoliko tjedana prije treće godišnjice od uhićenja osnivača stranice Wikileaks u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu održala se svadbena ceremonija Juliana Assangea i Stelle Morris.

Odabranica najpoznatijeg političkog zatvorenika na svijetu u zatvor zatvoru Belmarsh u Londonu stigla je u vjenčanici koju je samo za nju dizajnirala poznata britanska dizajnerica Vivienne Westwood.

Sivkastu vjenčanicu, Morris je nosila s pripadajućim kaputom naglašenih ramena, dok je haljinu krasio detalj ružičaste ruže pričvršćene za dekolte. Uz nju, Assangeova partnerica nosila je dugi veo s natpisom ‘faith’ i ‘wilfulness’.

  • +3

Vjenčanje Juliana Assangea i Stelle Morris

Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Kao za mladenkino izdanje, poznata britanska dizajnerica pobrinula se I za mladoženjino, kreiravši odijelu u znaku kilta kako bi se naglasilo škotsko podrijetlo Assangeovih roditelja.

Nasmiješena mladenka držala je buket ružičastih i ljubičastih ruža dok su joj se u strogo osiguranom zatvoru pridružila dva sinčića.

Iako je svadbena ceremonija Juliana Assangea bila predodređena da bude daleko od uobičajene, Assangeove pristaše bile su odlučne u namjeri da mladencima taj dan učine nezaboravnim.