SLATKI ZALOGAJI

Jede vam se nešto slatko, a izbjegavate komplicirane kolače? Ovaj mini cheesecake gotov je u tren oka

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 17.08.2019 20:12
  • Objavljeno 17.08.2019 u 20:10
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako volite slatko, a ne volite pripremati komplicirane kolače, onda je ovaj recept kao stvoren za vas. Za pripremu mini cheesecakea potrebno vam je svega desetak minuta, a u ovim slasnim zalogajima uživat će cijela obitelj

Ima li išta bolje od vikenda provedenog kod kuće u društvu obitelji i prijatelja i pokojem slatkom zalogaju? Ovaj jednostavan recept za mini cheesecake oduševit će vas i vaše najmilije.

Sastojci za biskvit:

  • 150 g Digestive keksa
  • 60 g otopljenog maslaca

Sastojci za kremu:

  • 300 g kremastog sira (odstajalog na sobnoj temperaturi)
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • žlica limunovog soka
  • 1,5 žlica brašna
  • 185 g kiselog vrhnja (mileram)

Sastojci za dekoraciju:

  • džem od jagoda
  • jagode

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Priprema:

1. Smiksajte kekse u električnoj sjeckalici tako da se pretvore u prah. Dodajte otopljeni maslac i pomiješajte žicom da se smjesa ujednači.

2. U kalup za muffine poslažite papirnate košarice. U košarice dodajte otprilike žličicu do dvije smjese (ovisno o veličini košarica) i dobro utisnite žlicom.

3. U posudu dodajte kremasti sir i promiješajte ga mikserom. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok se smjesa na ujednači. Zatim jedno po jedno dodajte jaja i nastavite miksati. U nježno žuto smjesu dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok i brašno i još jednom dobro izmiksajte.

4. U kremu dodajte kiselo vrhnje i izmiksajte mikserom da se ujednači. Nemojte pretjerati s miksanjem kako se smjesa ne bi počela razdvajati.

5. Smjesu žlicom ulijte preko biskvita. Protresite kalup tako da se krema ravnomjerno rasporedi u košaricama i zagladi.

6. Pecite otprilike 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C.

7. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi i zatim odložite preko noći u hladnjak. Prije serviranja izvadice košarice iz kalupa, kolače pri vrhu premažite džemom od jagoda i ukrasite polovicom jagode. U slast!

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju
21

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!