AMERIKANCI

Jedan od pet tinejdžera prakticira online seks

12.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

Istraživanje provedeno u SAD-u pokazalo je da čak jedan od pet tinejdžera prakticira seks preko interneta. Ovo uključuje slanje svojih polugolih ili golih fotografija putem e-maila ili mobitela

Pokazalo se da većina tinejdžera starih od 13 do 19 godina prakticira seks putem računala ili mobitela premda su zapravo svjesni da ovo može imati negativne posljedice. U istraživanju je sudjelovalo 1.280 tinejdžera. Pokazalo se da ih 80 posto brine ako pošalju svoje polugole ili gole fotografije, dok 70 posto brine da će tako razočarati svoju obitelj.

Tinejdžeri su, nadalje, uvjereni da su im, ako pošalju svoju fotografiju putem e-maila ili mobitela, veće šanse da će imati seksualni odnos u stvarnom životu. Stoga voditelji ovog istraživanja zapravo i nisu začuđeni velikim postotkom maloljetničkih trudnoća u SAD-u.

S druge strane pokazalo se da je, iako su maloljetničke trudnoće još uvijek jedan od velikih problema ove države,  njihov broj ipak pao za čak jednu trećinu od početka devedesetih godina prošlog stoljeća, kada se sve više ljudi počelo služiti novim tehnologijama. Stoga se smatra da su nove tehnologije na neki način ipak pomogle u smanjivanju broja tinejdžerskih trudnoća.

Nažalost, stopa maloljetničkih trudnoća u SAD-u još je uvijek veća nego u drugim razvijenim državama.