PITATE SE

Je li vaš seksualni život normalan

21.01.2011 u 07:08

Bionic
Reading

Teško da postoji osoba koja se nije zapitala je li njezin život normalan, bolji ili gori od drugih, rade li to drugi češće, žešće i strastvenije. Donosimo vam nekoliko činjenica o seksu, učestalošću i navikama onih drugih

Ako je vaša porno kolekcija zauzela pola radne sobe, ako se radije samozadovoljavate nego seksate s partnerom i seks odrađujete iz obveze, možda je vrijeme za analizu i promjenu. Evo nekih podataka o tome kako i na koji način to rade drugi.

Seksate se jednom tjedno
Ova brojka, naravno, ne vrijedi ako ste na početku romanse, no nakon početne strasti, mnogi parovi žar održavaju redovitim polusatnim tjednim seksom. Jedno istraživanje svojedobno je pokazalo da taj prosjek prate i Hrvati. Naime, seks jednom tjedno minimum je intimnosti koja će vam pomoći da ostanete bliski s partnerom.

Seks traje nekoliko minuta
Nema ništa loše u seksu od nekoliko minuta, ukoliko oba partnera uživaju u njemu. Trebate se zabrinuti ako seks odrađujete da biste ispunili tjednu kvotu. Probajte se zagrijati novom pozom i eksperimentiranjem.

Vaše seksualne fantazije su čudne i nikad ih ne biste priznali partneru
To je OK. Mašta vam daje slobodu koju će rijetki primijeniti u stvarnomživot. Seksualne maštarije variraju od osobe do osobe i protežu se odlight verzija do eksplicitnih hard core fantazija. Stručnjaci se slažuda su fantazije dobre, čak i poželjne za vezu. Tako žene potajice čestoznaju maštati da su s drugom ženom iako to u stvarnom životu vjerojatnonikada neće realizirati. Također maštaju o seksu s dva muškarca te ogrubljem seksu. Muškarci pak maštaju o seksu s više žena, svinganju,sado-mazo seksu… No teško da se maštarije mogu tek tako ugrubosvrstati na muške i ženske. U mašti je sve dozvoljeno, a o čemu stvarnomaštate i koliko toga ćete otkriti svom partneru, ipak ostaje na vama ivašoj procjeni što bi ga najmanje moglo šokirati.

Je li vaš penis prosječne dužine

Prema nekim statistikama koje su radili urolozi, prosječna dužina penisa u erekciji je od 14 do 16 centimetara. No ukoliko vaše ravnalo, sigurno ste ga upotrebljavali u tu svrhu, pokazuje manju brojku, nemojte se obeshrabriti. Mjere ionako nisu važne ako poznajete tehniku, a uostalom, više istraživanja je pokazalo da je ženama debljina važnija od dužine.

Miris vagine vam je čudan
Baš kao i kod muških spolnih organa koji se razlikuju po izgledu, veličini i mirisu, i ženski spolni organi nisu jednaki. Ne izgledaju isto, a pogotovo nemaju isti miris. Ako vam je miris čudan čak i nakon kupanja i ako sumnjate da nešto nije u redu, možda biste trebali promijeniti prehranu, šampon s odgovarajućim ph faktorom ili jednostavno posjetiti ginekologa i provjeriti imate li možda neku infekciju.

Pornići su vaša svakodnevica
Gledanje pornića i samozadovoljavanje može biti jedan od načina izražavanja seksualnosti, no ako to utječe na seksualni život s partnerom, vrijeme je za uzbunu. Povremena masturbacija normalna je i nije štetna za vaš odnos.

Normalno je da prakticirate solo seks, ali vaš partner ne bi trebao patiti zbog toga
Solo seks imate svaki dan
To je OK ako imate jak libido i ako zbog učestalosti masturbacije ne pati vaša veza. Možda je razlog i u tome što se jednostavno lakše opuštate sami, dok ste pred partnerom suzdržani. To bi već moglo biti problem, pa biste o tome ipak trebali ozbiljno popričati. 'Uradi sam' uzrečica je ipak smišljena za neka druga područja djelovanja.

Volite samo određene poze
Gotovo svi imaju omiljenu pozu. No nemojte biti isključivi i inzistirati samo na njoj. Otkrijte čari koje vam mogu pružiti i ostali položaji. Prakticiranjem samo jedne poze mogli biste upasti u rutinu.

Vaš seks je bez dodatnih zvukova
Dok većina žena tijekom odnosa zadovoljstvo pokazuje glasnim ili manje glasnim stenjanjem i uzdisanjem, muškarci su i na tom polju šutljiviji. No nemojte im to zamjerati, oni glasni i eksplozivni možda ipak samo glume, dok vaš dragi u tišini uživa u vašem tijelu.