NOVI M5 IZ SVIH KUTOVA

Je li ovo najatraktivniji M-automobil dosad?

05.04.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Sredinom iduće godine na cestama će se naći novi model M5, no u međuvremenu ćemo u Šangaju vidjeti njegovu 99 posto dovršenu konceptnu inačicu te konačni model na rujanskom autosalonu u Frankfurtu

Nakon prvih neslužbenih fotografija najpaprenije bavarske limuzine u konceptnom izdanju, u Münchenu su odlučili da je red da nam pokažu i prvi fotosession koncepta koji će gotovo sigurno biti najveća zvijezda Šangaja.

BMW šuti o performansama 5,5-litrenog biturbo punjenog V8 koji se nalazi pod poklopcem, no poznato je da je on značajno snažniji od prethodnikovog 510 KS snažnog V10 te da, u sprezi s tehnologijom start-stop, troši 25 posto manje goriva.

U BMW-u su priznali i da se za prijenos snage na stražnje kotače novi M5 koristi sedmerostupanjskim automatikom s dvije spojke, a tu je i aktivni diferencijal M koji u zavoju precizno dijeli okretni moment po kotaču s najviše prijemljivosti.

Internetska zajednica već se slaže da je to najatraktivniji M-automobil koji su Bavarci dosad napravili. Dijelite li to mišljenje?