MANEKEN DAMIR ŠERIĆ

Je li ovo hrvatski Andrej Pejić?

21.09.2012 u 14:22

Bionic
Reading

Devetnaestogodišnji maneken koji je šokirao na plakatima za novi Cro-a-Porter priznaje kako ga moda uopće ne zanima te da ne želi biti novi Andrej Pejić

Devetnaestogodišnji Midikennov maneken Damir Šerić pojavio se na plakatima za skori Cro-a-Porter u pozi s aluzijom na Isusa Krista i odmah dobio status hrvatske verzije androgenog modela Andreja Pejića koji je impresivnu svjetsku karijeru ostvario - kao žena, piše Jutarnji list za koji je Damir izjavio kako ga je na to nagovorila majka.

'Nakon što je na Facebooku vidio moje slike, dizajner Toni Rico poslao mi je poruku kako bi volio da nosim njegovu reviju. Odbio sam jer mi sve to i nije bilo baš privlačno. Još jednom me pitao i ni tada nisam htio, ali je moja mama onda sve to pogurala i rekla mi da moram na to otići', rekao je Šerić.

Usporedbe s Andrejem Pejićem mu ne smetaju, ali Damir bi ipak volio ostvariti karijeru na klasičniji način.

'To što sam ja hrvatska verzija Andreja Pejića ne znači puno, jer ima i u drugim zemljama njihovih verzija Andreja, a u svijetu je ipak samo jedan. On je prvi koji je 'isfurao' ženstvenost u muškom modelingu. Ne smetaju mi usporedbe jer je on ostvario veliku i uspješnu karijeru, iako ja baš i ne bih htio takvu vrstu modnog uspjeha', iskren je Damir.

Privatno Damir Šerić nije ni najmanje opsjednut modom i trendovima, a možda je upravo to i ključ uspjeha u svijetu manekenstva.

'Modu uopće ne pratim i ne znam gotovo nijednog dizajnera po imenu. Općenito, ne zanimaju me baš trendovi. Oblačim se onako kako mi dođe, ovisno o tome što imam čisto u ormaru. Nemam ni puno stvari, jer mislim da ne treba pretjerivati. Gotovo uvijek imam tenisice na nogama, volim ih u ludim bojama pa evo i sad su na meni plave adidasice. Volim i traperice, obične majice, a obožavam nositi i karirane košulje', otkrio je Damir za Jutarnji.