GRANICA DOBROG UKUSA

Je li ovakvo šminkanje kič ili šik?

06.08.2012 u 07:25

Bionic
Reading

Svi znamo da o ukusima nema smisla raspravljati, ali na neke beauty 'prijestupe' ipak treba upozoriti. Provjerite jeste li im skloni

Da ne bi bilo zabune, modeli na fotografijama (većoj i manjoj) školski su primjeri majstorski nanesene šminke. U slučaju make-upa usna najveća pogreška nije razmrljan ruž jer su lip stains ili tamne mrlje od ruža na unutarnjem dijelu usana sezonama u trendu.

Neukusni problemi sa šminkom na usnama nastaju kad ih se napadno obrubi olovkom koja je za nekoliko nijansi tamnija od ruža. Ili je uskladite, ili ruž i olovku zamijenite sjajilom, poput Avon Super Shock Liquid Lip Shine.

Što se tiče podloge, odnosno ravnomjernog nanošenja tekućeg pudera, obratite pažnju na neprimjetan prijelaz prema vratu. U tom smislu od pomoći je višenamjenski tonirani balzam Make Up Factory Multitalent Tinted Balm.

Podlogu možete fiksirajte i 'izbrisati' razlike u boji puti mineralnim puderom u kamenu, poput Caudalie Teint Divin Poudre. Možete ga koristiti i kao bronzer, pazeći na nježno sjenčanje obraza. Ne pretjerujte da ne bi izgledali kao da su doslovno 'pocrnili' na suncu, što nije ni ukusno ni seksi.

Ako još od osnove škole na noktima forsirate klasičnu 'francusku manikuru', razmislite o novim, zaista maštovitim nail-art motivima, što vam mogu olakšati i naljepnice, poput onih iz seta Essence Nails in Style. U svakom slučaju, okrhnuti lak na nenjegovanim noktima nije niti će biti u trendu (bar ne uskoro).

Probleme s obrvama, pogotovo ako su guste i tamne, najčešće izazovemo sami kad ih nevješto očupamo i svedemo na neprirodno tanku 'crtu'. Tako osjetljive intervencije koje doslovno mijenjaju 'lični opis' najbolje je prepustiti profesionalcima.

S druge strane, vlasnice svijetlih obrva znaju pretjerati s nanošenjem pretamne olovke. Zato razmislite o setovima s višebojnim sjenilima za obrve i voskom za fiksiranje, poput seta Oriflame Beauty.