NE VEČERAS, DRAGA

Je li moguće da muškarci sve češće odbijaju seks?

25.01.2013 u 11:58

Bionic
Reading

'Ne večeras, draga!' Umoran je, na poslu je pod stresom, boli ga glava, prejeo se na večeri i na televiziji je baš nešto interesantno – sve su to lažni razlozi zbog kojih muškarci sve češće odbijaju seks sa svojim stalnim partnericama

Gotovo je: više nisu žene te koje se izvlače iz noćnih intimnosti opravdavajući se glavoboljama, bolovima u trbuhu i iscrpljenošću. Ovih su dana muškarci ti su koji govore: 'Ne večeras, draga.'

Jedno je britansko istraživanje pokazalo da čak 62 posto muškaraca odbija seks češće od svoje ženske partnerice. Istraživanje koje je naručila online ljekarna Ukmedix.com pokazalo je da će, unatoč stereotipima, muškarci vjerojatnije preskočiti seks nego žene, a izliku će pronaći u umoru i stresu na poslu, piše Daily Mail.

Online ljekarna je u prvoj polovici siječnja zabilježila značajan porast prodaje lijekova za poboljšanje libida, pa su u anketi muškarci iznad 18 godina i u stalnoj vezi ispitani koliko često odbijaju seks sa svojom partnericom.

Čak ih je 62 posto izjavilo da to često čine, a među pet najpopularnijih isprika su sljedeći razlozi: previše su umorni (45 posto), pod stresom su zbog posla (39 posto), boli ih glava (39 posto), siti su nakon večere (29 posto) ili je na televiziji neki zanimljiv program (24 posto).

Zamoljeni da navedu prave razloge odbijanja seksa, među najčešćima su bili neugodan dojam o svom tijelu (38 posto) i nizak libido (35 posto).

Na pitanje koliko često imaju seksualne odnose sa svojom partnericom, 42 posto muškaraca tvrdi da vode ljubav jednom u dva tjedna. Samo je devet posto muškaraca reklo da imaju odnos sa svojom partnericom svakodnevno, dok ih 25 posto tvrdi da se seks događa u prosjeku jednom mjesečno.