HIT ILI KIČ

Je li 'Friday' najgora pjesma svih vremena?

15.03.2011 u 09:36

Bionic
Reading

Katastrofa u Japanu, Julian Assange, skandalima sklon Charlie Sheen, Lady Gaga i Lindsay Lohan nisu ni do koljena po broju pregleda na internetu u usporedbi s novim glazbenim fenomenom, 13-godišnjom Rebeccom Black koja hitićem 'Friday' opasno konkurira za najgoru pjesmu svih vremena. Ipak, njezin spot za tu pjesmu ovog tjedna je istisnuo s Twittera i cunami u Japanu. Otkud se stvorila ta Rebecca?

Američka školarka, koja kaže da voli glumu, ples i pjevanje, snimila je prošlog mjeseca svoju prvu pjesmu, 'Friday', i postala hit na YouTubeu, tako da je japanska katastrofa ispala posve nezanimljiva u usporedbi s glazbenim debijem nadobudne Rebecce.

 

A tko je ta Rebecca? Kako stoji na web stranici njezine diskografske kuće, ona uči ples od svoje treće godine, pjeva od desete, a kad je imala 11 godina potpisala je ugovor s manekenskom agencijom.

'Pjevanje je Rebeccina velika ljubav i ona uživa u tome', piše na toj web stranici.
 
U posljednja dva dana broj onih koji su pogledali njen spot na YouTubeu gotovo je udvostručen, pa je 'Friday', iritantni pop/dance pjesmuljak, u kojem se nalazi vrlo 'domišljat' stih: Jučer je bio četvrtak, danas je petak, sutra je subota, a potom slijedi nedjelja, dosegnuo čak pet milijuna pregleda.
 
Rebeccin je glas prošao detaljnu studijsku obradu da bi se postigao moderan dance štih, a čak su i nasnimljene reperske dionice. Pjesma je snimljena za nezavisnu etiketu ARK Music Factory.
 
Sudeći prema komentarima naTwitteru, 'Friday' je trenutačno najozbiljniji kandidat za titulu najgore pjesme svih vremena. 
 
'Tekstopisac zaslužan za njenu pjesmu trebao bi se crveniti od srama', uglavnom su reakcije na tu pjesmu, a neki se pitaju je li riječ o parodiji. No da ne duljimo, poslušajte 'Friday'.