loaferice 2.0

Postale su omiljen odabir modnih influencerica: Ove cipele idealna su zamjena za balerinke

19.05.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Iako je nova sezone proljeće/ljeto najavila veliki povratak obuće s visokom potpeticom, udobnost je i dalje na cijeni, baš kao u vrijeme globalne pandemije, a u prilog navedenom dovoljno govori popularnost takozvanih slip-on loaferica na modnoj sceni

Stajlinzima modnih influencerica s Instagrama posljednjih mjeseci nerijetko dominiraju trendovske cipele jednostavne I ugodne poput balerinki, no puno više kul. Takozvane slip-on loaferice, kao stajliš križanac natikača i klasičnih cipela uspjele su zaintrigirati zamjetan broj ljubiteljica mode, a za popularnost ove siluete obuće brojni vide krivca u talijanskom Gucciju.

  • +2
Slip-on loaferice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kada je dizajner Alessandro Michele na čelu Guccija predstavio slip-on verziju kultnih Horsebit cipela, modnoj javnosti nije dugo trebalo da prigrli njegov ‘izum’, a za njegovim primjerom poveli su se brojni drugi brendovi poput talijanskog Tod’sa ili britanskog brenda JW Anderson.

Njihovo glavno obilježje je to da sprijeda izgledaju poput običnih loaferica, no na stražnjoj strani u potpunosti su otvorene, poput papuča, pa se vrlo lako nose i kombiniraju s različitim odjevnim komadima što svojim stajlinzima dokazuju modne ovisnice s Instagrama.