HRVATSKA VERZIJA SLAVNOG MJUZIKLA

'Jadnici' premijerno u varaždinskoj Areni

30.08.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Dvjestotinjak volontera, dvadesetak vrhunskih pjevača uz impresivnu kostimografiju i scenografiju, utjelovit će najpoznatiji svjetski mjuzikl 'Jadnici'

Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska pred završnom je fazom priprema izvedbe mjuzikla 'Les Misérables' ('Jadnici'), a svoju će premijeru doživjeti u varaždinskoj Areni, koja ujedno slavi svoju petu godišnjicu postojanja. Na predaudicijama, održanima krajem srpnja, za neke od čak 35 uloga natjecalo se 47 mladih glumaca, među kojima su i hrvatske zvijezde poput Pamele Ramljak, Kim Verson, Maxa Hozića Danijele Pintarić, Bojana Jambrošića i drugih.

Hrvatska verzija slavnog mjuzikla ima i humanitarnu notu. Organizatori ističu kako osim publike, žele obradovati i udomljenu djecu. U tu svrhu, izdvojeno je 1500 ulaznica koje će volonteri Foruma za kvalitetno udomiteljstvo prodavati na Špancirfestu, koji još uvijek imate prilike posjetiti, kao i drugim prigodama. Od svake ulaznice koju kupite neposredno od volontera Foruma, 32 kune bit će odvojeno za božićne darove udomljenoj djeci udruge šire varaždinske regije.

'Jadnici' su mjuzikl koji je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje, te koji i nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. Isto tako, dobar prijam se očekuje i od domaće publike. Izvedba mjuzikla bit će prva u Hrvatskoj nakon više od 30 godina.

Uz glazbeni doživljaj bez presedana, ponovno uprizorenje najvećeg i najpoznatijeg romana 19. stoljeća, posebna je prigoda da i školski učenici na spektakularan način dožive štivo koje spada u lektiru, kao i povijesne okolnosti koje obrađuje. Premijera je zakazana za petak, 27. rujna u varaždinskoj Areni. Uz večernju predstavu za građanstvo, predviđena je i jedna dnevna za organizirane posjete škola. Ulaznice za tu predstavu bit će po povlaštenoj cijeni od 25 kuna