LASKAVA OBUĆA

Balerinke su hit sezone: Elegantnije su od tenisica i mokasinki, a udobnije od visokih potpetica

05.03.2023 u 14:15

  • +23

Balerinke

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od loaferica, balerinke su se pokazale idealnim odabirom u svakoj prilici pa ne čudi njihova prisutnost u ormarima brojnih ljubiteljica mode, ali i polica trgovina ususret novoj proljetnoj sezoni

Iako su posljednjih godina uslijed ogromne popularnosti cipela poput mokasinki ili oksfordica bivale u drugom planu, protekla godina dala je naslutiti veliki povratak balerinki.

Nanovo popularne lako se prilagođavaju različitim odjevnim kombinacijama i prilikama, što su do sada nebrojeno puta dokazale poznate street style zvijezde i ljubiteljice mode s Instagrama, no postoje određena pravila kojih bismo se trebali pridržavati pri kreiranju besprijekornih stajlinga s ovim klasikom u svijetu obuće.

Budući da balerinke naglašavaju svod stopala, u stanju su vizualno izdužiti noge, što je posebno slučaj s modelima u špic kakvim i ove sezone vrve police trgovina. Ovaj laskavi efekt s lakoćom se postiže njihovim kombiniranjem uz hlače ili traperice skraćenih nogavica koje gležanj ostavljaju otkrivenim.

Ukoliko balerinke ne želite nositi na golu kožu iz higijenskih razloga, u tom slučaju pamučne stopalice idealno su rješenje, no pobrinite se da su dizajnirane na takav način da se ne vide prilikom nošenja.

I dok će brojni modeli tenisica ili čizama izgledati kulerski sa znakovima iznošenosti, isto se ne može reći za balerinke. Pogotovo ne kada je i potplat ove obuće vidljivo istrošen, stoga se potrudite da vaš omiljeni model uvijek izgleda očuvano.

Ove godine vraća se uobičajena varijanta balerinki, sa zaobljenim vrhom ukrašenim mašnicom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s remenčićem na ristu kakve tradicionalno čine uniformu balerina.

Baš kao početkom milenija, balerinke s potpisom brenda Miu Miu ponovno slove za najpoželjnije, o čemu dovoljno svjedoče street style prizori iz svjetskih prijestolnica mode.

Uz satenske ljepotice s potpisom Miu Miu, ističu se i minimalistički modeli s potpisom brenda The Row, a neovisno o trendovima, Chanelove prepoznatljive balerinke s kapicom već dugi niz godina predstavljaju must-have model u svijetu modnih ovisnica.