TAKO LAKO

Izradite igračku - majmuna od čarapica

16.07.2013 u 09:13

Bionic
Reading

Ella Rakovac, koja nas je prije nekoliko tjedana razveselila zekom od komadića traperica, ponovo je domaćica videoserije 'Tako lako' – ovoga puta saznat ćete kako izraditi simpatičnog majmuna od pamučnih čarapica

Kao profesorica matematike s kiparskim talentom, Ella odlično vizualizira te svaku igračku izrađuje uz najmanji broj rezova škarama i sa što manje šavova. I ovoga puta se zbog brže izrade služila šivaćim strojem, no majmunčića ćete jednostavno sašiti i iglom i koncem.

Osim para čarapica, trebat ćete malo ukrasne trake i dva gumba za oči (na internetu možete kupiti i gotove, plastične oči sa sigurnosnim vijkom, a sigurnost je jako bitna ako ste igračku namijenili malom djetetu). Majmuna možete puniti silikonskom vatom (novom ili iz starog jastuka), ali i običnom vatom ili sitnim mekanim krpicama.

Čarapice od kojih izrađujete majmuna mogu biti i nove i stare, bitno je samo da nisu baš jako izlizane i da obje čarape nemaju rupe i na peti i na prstima. Sve u svemu, majmuna je moguće izraditi i za nula kuna, od ostataka koje već imate kod kuće. No može to biti i super poklon, ali u tom slučaju izradite ga od novih čarapica iz dućana za malo kuna.

Puno dobrih ideja za izradu igračaka i lutaka u kućnoj radinosti naći ćete na Ellinoj stranici na Facebooku

Sviđa li vam se 'Tako lako', lajkajte i redovito posjećujte našu stranicu na Facebooku