KORISNI SAVJETI

Izaberi grudnjak baš po svojoj mjeri

09.06.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Grudnjak je neizostavan u garderobi svake cure, stoga je bitno da savršeno pristaje

Iako cure uglavnom biraju grudnjak prema izgledu, važno je voditi računa i kako stoji, da ne žulja, ne bocka, ne grebe, ne steže... Ni na koji način ne smije biti neudoban.

Jedno je istraživanje tako pokazalo da čak 80 posto Britanki nosi krivu veličinu grudnjaka, a najčešća pogreška je što su naramenice prevelike. Budući da one podupiru košarice, bitno je da su prave veličine.

Premda se ne čini baš zabavno isprobavati sve te silne modele u maloj i vrućoj kabini neke trgovine, nema drugog načina da dođeš do svog idealnog grudnjaka.

Kao prvo, naramenice se nikako ne bi smjele urezivati u kožu, a isto se odnosi i na traku s kopčom. Donji rub košarice bi trebao biti priljubljen uz tijelo tako da ne klizi. Ako naramenice žuljaju i ostavljaju trag na koži, postoji mogućnost da donji rub nije dovoljno stisnut. Prilikom probe nagni se naprijed tako da ti grudi 'sjednu' u košarice, prije nego ga zakopčaš.

Dobar je savjet okrenuti se i pogledati u ogledalu sa strane – važno je da se grudnjak nimalo ne podiže na leđima. Kad se radi o košaricama, grudi ne smiju ispadati iz njih niti biti previše stegnute, a na mjestima gdje košarice završavaju mora biti glatka linija. Jednom riječju, grudnjak mora savršeno pristajati.

Ispod uske majice ili topa od tankog materijala najbolje je odjenuti grudnjak s glatkim košaricama kako se ne bi nazirali rubovi.

Uz majicu otvorenih ramena najbolji izbor je grudnjak bez naramenica, a ako nosiš majicu s V-izrezom, odaberi grudnjak s košaricama od čvrstog materijala i širokim naramenicama. Ukoliko želiš odjenuti majicu s nešto dubljim izrezom, a bojiš se da su ti grudi premale, dobar odabir je kvalitetan push up grudnjak. Neki modni stručnjaci kažu da je ispod bijelih majica ili košulja puno bolji izbor grudnjak boje kože umjesto uobičajenog bijelog.

Ponekad je zbilja gnjavaža isprobavati sve te silne modele grudnjaka, posebno ako ne uspiješ pronaći model koji uvijek kupuješ ili ti više ne odgovara, budući da je u teen razdoblju, kad se razvijaš, sasvim normalno mijenjati broj ili kroj. Pravilno odabran grudnjak, koji je udoban i ne smeta prilikom vježbanja, koji i ne osjetiš dok ga nosiš, složit će se sve cure, doista je jedna od onih sitnica koje život znače.