Nespresso VERTUO linija

Je li ovo najbolja kava koju smo ikad probali?

28.09.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Mnogima omiljeni ritual ispijanja kave, Nespresso VERTUO linija pretvara u potpuno čarobni trenutak uživanja u neodoljivo aromatičnim kavama sa svilenkastom kremom kojoj je teško reći 'ne'

Ispijanje kave Hrvatima je omiljeni ritual, a Nespresso VERTUO linija sada nam omogućuje podići uživanje u toploj šalici najdražeg napitka na sasvim novu razinu.

Svi znamo da je malo toga u životu slađe od ukusne i dugačke kave čiji nam neodoljiv miris i bogata krema u trenu podižu raspoloženje na gotovo čudesan način. Kada svemu pridodamo čarobnu aromu, pred sobom imamo pravi Nespresso trenutak uživanja u životu!

35 različitih kava za svačiji ukus

Isprobali smo novu Nespresso VERTUO liniju, a bogatstvo njene arome i izdašna krema osvojili su nas na prvu! Osim što nam pružaju iznimno kvalitetnu kavu, ovi aparati oduševili su nas lakoćom pripreme jednim dodirom i jedinstvenom opcijom ispijanja velikih šalica kave sa samo jednom kapsulom.

Uz to, tu je čak 35 Vertuo kava u pet različitih dužina, od kojih svaka ima svoj intenzitet i autentičnu aromu pa nam je odabir omiljene ostao jedini težak zadatak u pripremi najdražeg napitka u danu!

Ipak, najviše nas se dojmio okus Costa Rica svojim primamljivim spojem jačine i slatkaste arome, dok nam je Sweet Vanilla, obogaćena baršunastom i nježnom vanilijom, uspješno poslužila čak i kao zamjena za desert.

No, i ljubitelji klasičnog okusa kave lako će doći na svoje jer se u ponudi VERTUO linije nalazi niz bogatih i moćnih espresso kapsula, među kojima smo se zaljubili u okusom bogatu Altissio kavu te moćan Il Caffe kao savršenu opciju za jutarnji ritual. Ono što nam se posebno svidjelo kod kave Altissio je njegova gorko-čokoladna nota, dok Il Caffe pruža tradicionalno iskustvo uživanja u kavu, ali podignuto na višu razinu zbog njegovog dugotrajnog okusa obogaćenog aromom žitarica.

Iako smo pomislili kako bi dužina kave mogla utjecati na pad kvalitete, ubrzo smo bili razuvjereni jer VERTUO linija koristi originalnu Centrifusion™ tehnologiju koja omogućuje sasvim nov doživljaj uživanja u omiljenom napitku - bez obzira na veličinu šalice! Naime, tajna je u tome što se kapsula vrti unutar stroja, dok se voda ubrizgava direktno u nju te se 'ulijeva' u mljevenu kavu unutar kapsule.

Neodoljivo bogata i svilenkasta krema

Rezultat? Velika šalica kave i Espresso s jednako izdašnom i bogatom svilenkastom kremom koji smo polagano ispijali, opuštajući se uz svaki novi, jednako aromatični trenutak i tijekom više sati.

Jednostavna reciklaža kapsula

Sve Nespresso kapsule izrađene su od aluminija i mogu se reciklirati, a dobra vijest je da iskorištene kapsule uvijek možete ostaviti u najbližem Nespresso Boutiqueu. Na ovaj način imate priliku svoj voljeni ritual ispijanja kave obogatiti i ugodnim osjećajem doprinosa okolišu! 

Upravo ova inovativna tehnologija ključna je razlika između Nespresso VERTUO i Nespresso Original linije. Iako s Original linijom možemo uživati u istom glatkom, autentičnom okusu svoje kave, VERTUO linija je ta koja pruža priliku za pripremu različitih dužina; od klasične espresso kave, preko glatkog Gran Lunga i velikog Muga s glatkom i izdašnom kremom, kojoj nam je, kao strastvenim ljubiteljima kave, bilo nemoguće reći 'ne'.

Uvjerili smo se i kako upravo ovakva originalna priprema kave garantira vrhunski doživljaj baš svaki puta. Garanciju pruža inteligentni sustav ekstrakcije, koji pomoću tehnologije barkodova prepoznaje odabrani tip kave te njemu prilagođava parametre poput temperature, količine vode, brzine rotacije i vremena koje je voda u kontaktu s kavom.

S obzirom na ovakve mogućnosti, jasno je zašto naziv VERTUO potječe od riječi 'Virtuoso', što znači ovladavanje stručnošću. Odnosno, u slučaju Nespresso VERTUO kolekcije - pripremanje savršene, neodoljivo kremaste kave baš svaki puta!

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Nespresso Hrvatska.