OMILJENO VOĆE

Isprobajte ovaj jednostavan kolač s jagodama, pravo osvježenje u toplim danima

29.06.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Za sve ljubitelje jagoda danas imamo super brzi recept za kolač koji oduševljava okusom i izgledom. Toliko je jednostavan da će ga s lakoćom pripremiti i početnici u kuhinji. Sve sastojke je potrebno pomiješati i uliti u kalup, ispeći te, naravno, pričekati da se ohladi i uživati u osvježavajućem desertu. U slast!

Sastojci

Za tijesto:

  • 250 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • prašak za pecivo
  • žumanjak
  • cijelo jaje
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • limunova korica
  • 100 g jagoda
  • žlica bijelog ruma

Za kremu:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 2 šlag kreme od vanilije
  • 200 g krem sira
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 600 g opranih i narezanih jagoda

Dodatno:

  • crveni preljev za torte s okusom jagoda

Priprema

1. Sve sastojke za tijesto pomiješajte služeći se mikserom. Počnite s jajima i šećerom pa dodajte redom maslac, vrhnje, vanilin šećer, prašak za pecivo, sol, rum, brašno i limunovu koricu. Dobit ćete gustu, masnu smjesu u koju ćete dodati narezane jagode i sve ručno promiješati.

2. Smjesu prebacite u prethodno namašćeni i papirom obloženi pleh za kolače. Poravnajte i zagladite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 10-15 minuta.

3. Pripremite crveni preljev tako što ćete u lonac staviti kupljeni preljev za torte s okusom jagoda te 2,5 dl vode. Stavite na vatru da zakuha i pustite da se hladi. Njime ćete kasnije preliti jagode.

4. U vrhnje za šlag dodajte dvije kupovne šlag kreme od vanilije i umutite sve mikserom. Dodajte krem sir i šećer u prahu i ponovno izmiksajte.

5. Kremom prekrijte kolač. Rasporedite na četvrtine narezane jagode i prelijte po vrhu crvenim preljevom. Kolač ostavite da se dobro ohladi.