put prema boljem zdravlju

Intenzivna ayurvedska detoksikacija - za bolje zdravlje i učinkovito mršavljenje

04.05.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Iza nas su već dva susreta na kojima smo kroz brojne edukacije, radionice i konzultacije našim klijentima otkrili put prema boljem zdravlju putem ayurvede. Ove godine ćemo uz našu izvornu liječnicu ayurvedske medicine dr. Rao podijeliti nova iskustva i znanja usmjerena prema unapređenju zdravlja i regulacije težine

Pancha znači 5, karma akcija. Panchakarma u ayurvedi obuhvaća 5 akcija – procesa čišćenja, detoksikacije organizma. Izvodi se na specifičan način kako bi se toksini duboko pohranjeni u tkivima izlučili iz organizma. Program je sastavljen za osobe koje žele poboljšati zdravstveno stanje te za one koji trebaju smršaviti. U programu su uključene yoga vježbe, tehnike disanja i relaksacije, radionice iz područja ayurvede i prehrane, svjesna šetnja kroz prirodu, ayurvedske terapijske masaže, ayurvedska metoda detoksikacije organizma. Prilikom ulaska u program svaki polaznik ispunjava zdravstveni upitnik te sa ayurvedskim liječnikom se planira njegov individualni pristup tijekom programa. Nakon programa svaki polaznik dobiva uputstva za prehranu, životni stil i biljne pripravke.

Detoksikacija se provodi masnom bazom s ljekovitim biljem koja se pije, i uljenjem tijeka kroz topički putem ayurvedskih masaže – abhyanga. Nakon toga kada je tijelo spremno provodi se eliminacija – izbacivanje – otopljenih tokisna iz tijela /putem procesa terapijskog povraćanja ili purgativa. Slijede vježbe i tretmani za poticanje metabolizma, kroz yogu, pranayame i ayurvedske tretmane udhwartana.

Učinak programa: nakon ayurvedske metode detoksikacije uljnim komponentama - shodana  - panchakarma - tijelo je pripremljenije za biljnu terapiju i terapiju prehranom, metabolizam se oživljava, osoba se osjeća lakšom, osvježenom te mnogi simptomi nestaju ili se manjuju. Nakon toga potrebno je slijediti režim prehrane i fioterapije kako bi se napravio drugi dio terapije –shamana.

Program će se provoditi u sljedećim terminima:  

Četvrtak  18.05.2017., 17-21 h;  petak  19.05.;  subota  20.5.; nedjelja  21.05. : 7– 19h; ponedjeljak  22.05. i utorak 23.05. 17 – 21h

U izvođenje programa uključen je cijeli stručni tim Adhara centra, od ayur. dr. Rao, mr.sc. Irene Švenda, ayurvedskih terapeuta Eni Berger, dipl.ing., mag. nutr. Ane Sigeti, voditeljice yoge Daliborke Pašić. 

Napomena:

  • Za uključivanje u program potrebno je napraviti prethodni razgovor kako biste detaljno bili poznati sa temama programa.
  • Za one koji ne mogu uzeti petak slobodan - dobiti će instrukcije kako se ponašati i što napraviti kod kuće ili na poslu

Ostali događaji u sklopu 3. dana ayuvrede!

  • Otvoreno predavanje:  'Ayurveda  i holistički pristup zdravlju i regulaciji težine' -  12.5. u 19 sati
  • Pulsna dijagnoza i ayurvedske konzultacije – od 13.7. do 23.07. radim danima, za vrijeme boravka dr. Nayane Rao
  • Radionica: Ayurvedsko – nutricionistički doručak za detox organizma -   14.5. nedjelja od 17-21h, male grupe, voditelji: dr. Nayana Rao i mr.sc. Irena Švenda, mag. nutricionizma

Sve navedene aktivnosti  (osim predavanja u Chilloutk-i  u Tomićevoj 5 A) održavaju se u Adhara ayurvedsko – nutricionističkom centru,  Antunovac 27,  Zagreb.

  • Potrebna je prethodna rezervacija termina

Kontakt i prijave:

adhara.centar@gmail.com, 099 331 4304

Pratite nas i na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/events/114741795747468/

Organizator:  Adhara ayurvedsko-nutricionistički centar  (Zagreb, Hrvatska)