Severocco

Inovativan pristup dizajnu odjeće: Robert Sever predstavio novu proljetnu kolekciju

27.03.2024 u 13:40

Bionic
Reading

Renomirani hrvatski modni brend sinoć je predstavio novu kolekciju Severocco za sezonu proljeće 2024. te okupio preko 500 uzvanika među kojima su bile i brojne poznate osobe

Robert Sever sada već tradicionalno predstavlja svoju novu kolekciju velikom samostalnom revijom. U prepunoj dvorani Mozaik event centra u Zagrebu i brojna poznata lica imala su priliku iz prvih redova ekskluzivno pratiti što je to ovaj modni revolucionar pripremio za novu sezonu.

Kolekcija Severocco donosi inovativan pristup dizajnu odjeće, ističući se svojom sveobuhvatnošću i pažljivo izrađenim detaljima. Inspirirano etno odjećom koja nije geografski određena, beduinima i viktorijanskom estetikom, kolekcija transformira traper u luksuzni couture materijal. Svaki komad odjeće, od jakni do haljina, oblikovan je s posebnom pažnjom prema udobnosti, praktičnosti i estetici.

Na modnoj pisti, ova kolekcija predstavlja fluidni spoj svih elemenata, stvarajući vizualno putovanje koje očarava i emotivno pogađa promatrače. Svaki odjevni komad pažljivo je izrađen s naglaskom na cjelovitost, gdje je svaki segment važan kao dio šire slike. Forme odjeće su prilagodljive svakodnevnom nošenju, naglašavajući ženstvenost i snagu. Dizajner je pristupio kreiranju ove kolekcije na nov način, dopuštajući spontanost i inspiraciju da oblikuju svaki korak, rezultirajući spojem discipline i kreativne slobode. Severocco kolekcija nije samo skup odjeće, već priča koja spaja različite svjetove u jedinstvenu viziju ljepote i stila.

'Kolekciju smo stvarali šest mjeseci i u nju je stavljena sva naša ljubav koju imamo za sam zanat, za tehniku koja stoji iza svake kreacije. Ona je pokazatelj širine našeg razmišljanja i pokazatelj da se i u jednostavnim uvjetima mogu stvoriti čudesa - ako se radi predano i s ljubavlju', rekao je Robert.

  • +67
Proljetna kolekcija Roberta Severa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Cerovina i Robert Gašpert

Priprema same revije započela gotov tri mjeseca unaprijed te je uključivala sastanke sa sponzorima, PR timom, snimanje promotivnih fotografija i kampanja. Posljednje aktivnosti uključivale su odabir modela, višednevne probe s modelima i produkcijsko finaliziranje. Sve je bilo pažljivo usklađeno, od glazbe do prostora i same kolekcije. Sever je odabrao vrlo klasičan catwalk za prezentaciju, stavljajući naglasak na prekrasnu odjeću i modele koji su ovaj put nosili vrlo upečatljive kreativne frizure, osmišljene od strane Anite Mioč iz Kuće četki, kao i efektan make-up kreiran od strane umjetnice Sabine Šarić Novak, koristeći ekskluzivne proizvode iz nove, još neviđene kolekcije Jane Iredale.