SPLAT PJENA ZA ORALNU HIGIJENU

Inovacija koja je osvojila svijet

27.06.2017 u 13:13

Splat

Izvor: Promo fotografije / Autor: splat

Bionic
Reading

Novost u svijetu oralne higijene

Zubni plak i aktivnost mikroorganizama u plaku glavni su uzrok zubnog karijesa i periodontalne bolesti, stoga zubna higijena ima ključnu ulogu u liječenju i prevenciji bolesti zuba. Glavna je metoda održavanja zubne higijene mehaničko uklanjanje zubnog plaka, čime se sprečava pojava biofilma. Međutim, ljudi se rijetko podvrgavaju profesionalnoj oralnoj higijeni kod zubara pa je utoliko važnije da pacijenti sami održavaju čistoću usne šupljine te se redovito i učinkovito pridržavaju higijene usta.

Važno je uzeti u obzir da stanovnici modernih gradova većinu vremena provode izvan kuće, da često jedu vani i da ne mogu prati zube nakon svakog obroka. Zbog toga je sve izraženija potreba za različitim proizvodima za higijenu koji uklanjanju ostatke hrane i meki plak bez upotrebe četkice. Riječ je o žvakaćim gumama, čačkalicama i zubnom koncu, za koje treba odvojiti dosta vremena, nije ih jednostavno koristiti, nisu uvijek učinkoviti ovisno o tehnici upotrebe, a mnogi ih ne koriste redovito ili uopće. Nije uvijek moguće provoditi dobru higijenu usne šupljine nakon svakog obroka na prikladnome mjestu.

Kako bi vam to olakšali, SPLAT je razvio ORAL CARE PJENU 2 u 1 koja se preporučuje nakon svakog obroka. Pjena sadrži laktoferin, laktoperoksidazu, glukozu oksidazu, natrijev lauril-sakrozinat, biljni kompleks ekstrakta japanskog sladića, gel aloe vere te ekstrakte šipka i pasjeg trna. U Ujedinjenoj Kraljevini dostupna je verzija s okusom mentola za odrasle i okusom šumskog voća za djecu. Dječja verzija pjene sadrži i kalcijev laktat za jačanje cakline.

Prema rezultatima kliničkih ispitivanja može se zaključiti sljedeće:

  • Splatova pjena za čišćenje zuba učinkovito uklanja ostatke hrane te meke naslage s površine zuba
  • Nakon samo jedne primjene, Oral Care pjena gotovo u cijelosti uklanja meki zubni plak s područja zadržavanja na zubnim protezama,  iako slabo uklanja tvrdi zubni plak.  
  • Redovitom upotrebom SPLAT-ove Oral Care pjene nakon svakog obroka značajno se poboljšava higijena usne šupljine osoba sa zubnim protezama jer uklanja meki zubni plak i sprečava nastanak tvrdog plaka.
  • Redovita upotreba Oral Care pjene nakon obroka poboljšava higijenu usne šupljine.
  • Upotreba higijenske Oral Care pjene povećava učinkovitost liječenja upale desni.
  • Upotreba higijenske Oral Care pjene nakon jela uravnotežuje pH sline i sprečava karijes.
  • PH sline smanjuje se 15 minuta nakon jela (do 6,2 ± 0,2), a potom se u sljedećih 60 minuta postupno vraća na svoju početnu vrijednost. Ispiranje usta vodom povećava pH sline za 0,1-0,3 jedinice (s obzirom na to da ispiranje vodom nije dovoljno za kvalitetno uklanjanje mekih naslaga i ostataka hrane). Nakon upotrebe Oral Care pjene pH raste na 7,3 ± 0,2.
  • Kontinuirana upotreba Oral Care pjene ne utječe štetno na usnu sluznicu i može se preporučiti za stalnu primjenu.
  • Pacijenti su pozitivno reagirali na Oral Care pjenu za čišćenje zuba zbog ugodna okusa, osjećaja svježine, vlaženja usne šupljine i jednostavnosti upotrebe.
  • Oral Care pjena 2 u 1 može se preporučiti za pacijente koji pate od kserostomije uzrokovane lijekovima.
  • Oral Care pjena pomaže u zacjeljivanju desni nakon ugradnje trajne proteze, čime se skraćuje razdoblje prilagodbe.

Splat Oral Care pjena 2 u 1 nov je praktičan i jednostavan način za čišćenje zubi i uravnoteženje pH usne šupljine tijekom dana, osobito nakon obroka. Idealna je za svakoga, a posebno za one koji su osobito izloženi riziku razvoja karijesa kao pomoćno sredstvo redovitom održavanju usne higijene.