'DARUJMO ZNANJE'

Informatičari iz Pete gimnazije na dar dobili novi kabinet

02.04.2009 u 14:53

Bionic
Reading

U sklopu T-HT-ova edukacijskog projekta 'Darujmo znanje' u zagrebačkoj Petoj gimnaziji predstavljena je donacija za opremu informatičkog kabineta

Riječ je o donacijama u okviru kojih je T-HT pomogao dvadeset projekata vezanih uz obrazovanje, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna.

Naime, kako bi se naglasila važnost znanja za čitavo društvo, T-Hrvatski Telekom je u okviru donatorske akcije 'Darujmo znanje' potpomogao dvadeset ustanova i udruga diljem Hrvatske koje okupljaju razne skupine: djecu predškolske dobi, srednjoškolce i studente, djecu i odrasle s posebnim potrebama te osobe treće životne dobi.

'Veseli nas prigoda da ovom donacijom čestitamo na brojnim dosadašnjim uspjesima učenika Pete gimnazije s područja informatike. Osim toga, drago nam je da opremanjem kabineta sudjelujemo u svim budućim sjajnim rezultatima na domaćim i međunarodnom informatičkim natjecanjima', rekla je Alemka Lisinski, direktorica Sektora za korporativne komunikacije T-HT-a.

Prema riječima ravnatelja Pete gimnazije Petra Mladinića, donacija im je omogućila opremanje informatičkog kabineta suvremenom opremom.

'Učenici će računalima imati pristup i izvan redovite nastave što će zasigurno pridonijeti njihovim uspjesima. Dijelom novca iz donacije opremili smo i standardne učionice LCD projektorima te smo nabavili prijenosna računala kako bismo modernizirali nastavu iz ostalih predmeta', objasnio je P. Mladinić.

Goran Žužić
, koji je osvojio prvu nagradu na 18. državnom natjecanju iz informatike kaže da će informatičari u novom suvremeno opremljenom kabinetu imati puno bolje uvjete za rad.