S NJIMA MORATE 'NA FINJAKA'

Imate li posla s osobama rođenim u ovim znakovima, ne pokušavajte im izdavati naredbe

25.08.2019 u 07:47

Bionic
Reading

Ima ljudi koji ne trpe autoritete. Shvaćaju da u obitelji i društvu postoji hijerarhija, ali ne podnose biti nisko rangirani na njoj. Budući da je nadređenih svugdje mnogo više nego podređenih, pobune su česte i neizbježne. Upoznajte četiri znaka koja najteže podnose naredbe i naredbodavce

Ovan

Ako vas upozore da ste preglasni, počinjete vikati još jače. Ako vam kažu da skočite, prkosno sjednete i prekrižite ruke. Ugledate li prometni znak ograničenja brzine, drsko stisnete papučicu gasa da naučite pameti onog tko bi vam diktirao uvjete vožnje. S vama je nužan diplomatski pristup. Kad god osjetite da vas netko sili na nešto, budi se vaš prkosni duh i otpor. Neki svjedoci kažu da ponekad pali taktika obrnute psihologije: narediti Ovnu suprotno od onog što želite i nadati se da će se i tom prilikom zainatiti.

Škorpion

Težak ste tip. Obrati li vam se netko naredbodavnim tonom i ustraje na njemu unatoč vašem prkosnom izrazu lica, sve su opcije otvorene: od jednostavnog odbijanja poslušnosti do vrijeđanja, prijetnji i tjelesnog obračuna. Ipak, osim što ste ratoborni, vi ste i pronicljivi. Povremeno ćete učiniti kako vam je rečeno iako se ne slažete s nadređenim, ali ćete čekati priliku da ga na sličan način ponizite kad vam on više ne bude mogao nauditi.

Lav

Odmalena se čudite kad vam netko, bilo tko, naređuje. Kako se usuđuje? Bilo da je otac, djed, nastavnik? Ne vrijedi ni ako vam kažu 'napravi to za svoje dobro', jer drugi redovno ne znaju što je dobro za vas. Lijepa molba s puno uvažavanja praćena zahvalom i nagradom imala bi boljeg učinka. Vrijedi iskušati i tehniku prijedloga. Lav pristaje saslušati ono što je formulirano kao prijedlog. Ali ako se pokaže dobrim, pripisat će zasluge sebi.

Jarac

U pravilu želite da ste vi taj koji zapovijeda, ali imate dovoljno zdravog razuma da se ne bunite uvijek. Trudite se prvo procijeniti koja naredba ima smisla, a koja je štetna pa onda odlučiti. Iako sve u vama vrišti 'neću!', izvršit ćete naredbu proračunate li da je to dugoročno povoljnije za vas. Da biste ispravno proračunali, obično vam trebaju dodatni podaci pa postavljate nadređenom bezbroj pitanja. Uspijete li ga dovoljno zamoriti, možda odustane od daljnjeg naređivanja.