KULINARSKE TAJNE

Ima li zabavnijeg načina za otvaranje kokosa?

24.01.2014 u 13:06

Bionic
Reading

Rafaello kuglice, čupavci ili slične delicije ukusne su poslastice nezamislive bez kokosa. Želite li probati pravi kokos, evo kako ga očistiti

Puno kuhara otvara kokos tako da ga stave u toplu pećnicu i čekaju da kora pukne, ali problem je to što se unutrašnjost također zagrije. Tako je ukusno bijelo meso mnogima omiljenog kokosa na kraju spužvasto. Huffington Post ima drugačiju ideju za njegovo otvaranje, a trebat će vam malo alata – čekić i odvijač

Za početak trebate ispustiti hranjivu vodu iz kokosa. To ćete napraviti tako što ćete na vrhu kokosa odvijačem i čekićem probiti takozvana tri oka. Kada napravite rupice na ta tri mjesta, vodu izlijte u zdjelu. Osim što je možete popiti, vodu iz kokosa možete spremiti u hladnjak i iskoristiti za biskvit koji će biti sočniji i ukusniji. Voda vam može poslužiti i za kuhanje riže i serviranje uz kari.

Sada je na redu rastvaranje kokosa na zabavan način: omotajte ga ručnikom i krajeve čvrsto držite rukama. Zamahnite kao da cijepate drva i razbijte kokos o čvrstu površinu. Nakon što ste razlomili kokos odvijačem ili nožem odvojite bijelo meso od ljuske. Možete ga odmah usitniti u multipraktiku ili ga spremiti u hladnjak.