TREND KOJI NIJE ZA SVAKOGA

Ili ih volite ili mrzite: Štucne su se nosile u 80-ima, a onda smo na njih (srećom) zaboravili, no sad se vraćaju u velikom stilu

11.08.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Trendovi su nepredvidljivi i nerijetko nas i nasmiju, no ako ste bili uvjereni kako nas nakon japanki platformi, 'Barbiecorea', bijelih sportskih čarapa ili biciklističkih hlačica, više ništa ne može iznenaditi, oko najnovijeg modnog revivala zasigurno će se 'lomiti koplja'

Sjećate li se štucni, popularnih 'grijača' za noge koje su bili veliki hit u 80-ima, a zatim su netragom nestali da bi se opet pojavili početkom 2000-ih?

Sudeći prema viđenom primjerice na modnim revijama Ricka Owensa ili DsQuared2, ovaj neobičan modni dodatak vraća se u velikom stilu.

Obzirom na porast zanimanja za Y2K estetiku, bilo je samo pitanje vremena kada će se nekad popularne 'štucne' vratiti iz ranih 2000-ih i sve okrenuti naglavačke.

SVE JE IZNENADILA

Mladenačka kombinacija za 65. rođendan: Melanie Griffith u minici i combat čizmama

Pogledaj galeriju

Bilo je to razdoblje kada su se plisirane minice nosile uz tenisice i - grijače za noge. Za svakoga tko je svoju adolescenciju proživio početkom 2000-ih, taj modni dodatak bio je neizbježan, a u 80-ima su ga pak proslavile fitness kraljica Jane Fonda, ali i pop kraljica Madonna koja je na početku svoje karijere isfurala neobičan i prepoznatljiv modni stil.

Za iznenadnu popularnost djelomice je zaslužna i nekad popularna španjolska serija 'Korak naprijed' ('Un Paso Adelante') koja se snimala u periodu od 2002. do 2005., koja se sad vratila na Netflix, a najavljen je i reboot za ovu godinu.

Jedan od likova iz serije, Lola obožavala je upravo grijače za noge u svim bojama, a društvene mreže sad 'gore' zbog ovog upečatljivog modnog detalja kojeg iznova otkrivaju neki novi klinci/klinke.

Generacija Z je oduševljena pa tako na TikToku možete pronaći tutoriale o tome kako nositi grijače za noge, kako ih napraviti od rukava starog džempera i kako ih kombinirati s Dr Martens čizmama.

Čak je ovom trendu podlegla i poznata influencerica Emili Sindlev koja ih je nosila bijele grijače za noge s potpisom Prade na Tjednu mode u Kopenhagenu.

Suradnja koju je Siberia Hills pokrenula prošlog prosinca s Edom Hardyjem jedan je od jasnih primjera koji potvrđuje veliki povratak grijača. Na fotografijama koje je podijelila na svom Instagram profilu mogli smo vidjeti manekenku Iris Law kako nosi grijače uz sve moguće lookove, poput plisiranih mikro suknji i prozirnih sandala na visoku petu...

I glazbena senzacija Billie Eilish, modni uzor mnogih tinejdžerica, nije odoljela ovom cool trendu pa je prošle godine u više navrata ponosno prošetala grijače za noge. Sparila ih je s cipelama s platformom i uskom crnom haljinom, a nosila ih je i u sportskoj varijanti sa suknjom i trenirkom.

Pa ako vam se sviđa ovakva uvijek dobrodošla doza mladenačke otkačenosti, jesensko/zimsku garderobu osvježite ovim detaljem i jedno je sigurno: nećete moći proći nezapaženo.