KORISTAN SAVJET

Ikona stila otkriva kakvu odjeću izbjegavati ako ne želite izgledati starije

17.05.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Francuski supermodel, dizajnerica i spisateljica Ines de la Fressange svoje dugogodišnje iskustvo u modnoj industriji odlučila je pretočiti u najnoviji stilistički vodič

Bivša muza Karla Lagerfelda i savjetnica za brend Roger Vivier, francuski supermodel Ines de la Fressange štošta zna o stilu, stoga ne čudi što je njezin stilski vodič, knjiga naslovljena 'Pariški chic' objavljena 2011., postao svjetski bestseler. Novom knjigom naslova 'The Parisian Chic Look Book: What Should I Wear Today?' 59- godišnja ikona stila planira ostvariti jednak, ako ne i veći uspjeh.

Uoči izlaska nove knjige, osvrnula se na specifične odjevne komade u kojima nenamjerno možete izgledati starije.

'Kada imate 50 ili 60 godina, ne želite izgledati kao redovnica, ali isto tako ne želite izgledati kao tinejdžerica. Ponekad znam primijetiti da žene poput mene izbjegavaju kupovati odjeću u trgovinama high street brendova odlučujući se za cjenovno skuplje trgovine. Ako isključivo nosite skupocjenu odjeću, izgledate ćete znatno starije', misli francuska ikona stila.

Iako gotovo nitko ne zagovara isključivo nošenje skupocjenih odjevnih komada, izjava Ines de la Fressange može se protumačiti kao navika zanemarivanja nošenja ležernih i udobnih odjevnih komada u kombinaciji s formalnim, što na koncu rezultira sofisticiranijim i starijim izgledom.

'Ne morate biti rođeni u Parizu da imate pariški stil. Ja sam savršen primjer, rođena sam dolje na jugu u Saint-Tropezu. Pariški je stil stav, stanje uma. Rokerica i buržujka, Parižanka je u stilu uvijek prva, nikada druga. Parižanka lagano korača oko svih modnih zamki dana', svojedobno je izjavila.