JESEN U INTERIJERIMA

Ideje za uređenje: Kako postići ugođaj topline u domu

10.09.2017 u 16:58

Bionic
Reading

Uzbudljivi rujan koji nas polako i sigurno uvodi u jesensku sezonu, prema mišljenju dizajnera interijera, odlično je vrijeme da usvojite nekoliko dekorativnih ideja kojima ćete postići topao dojam životnog prostora

Kad je riječ o jesenskim dekorativnim idejama, pomoću nekoliko suptilnih preinaka vaš životni prostor doživjet će uspješnu tranziciju u novu sezonu. Kao što je slučaj s odijevanjem u jesenskim danima, dizajneri interijera ističu da je ključna slojevitost.

Topao ugođaj doma

Krznene deke i druge plišane teksture brzo su i efikasno rješenje pri tranziciji životnog prostora iz ljetne u jesensku sezonu. Smješten na sofi, stolici ili podnožju kreveta, krzneni pokrivač pretvara ga u ugodno i toplo utočište.

Objavu dijeli Kat (@thekataloguer)

Neutralne nijanse

Slojevite, tople i neutralne nijanse savršen su jesenski nadomjestak u prostoru. Dekorativni predmeti, poput ukrasnih jastuka s uzorkom u neutralnim bojama, šik su i nenametljiv način za dodavanje teksture prostoru. Ovo se osobito odnosi na deke koje pružaju gostima mogućnost da se ogrnu ako osjećaju hladnoću i pritom se osjećaju ugodno.

Kuhinja u jesenskom ruhu

Kako bi kuhinja vizualno djelovala toplije i privlačnije, dizajneri interijera savjetuju da obratite pažnju na mješavinu slojeva mekih tekstila, poput tepiha smještenog ispod blagovaonskog stola ili ovčje kože ležerno prebačene preko stolice.

Zamjena ljetnog dekora jesenskim

Zamjena dekora u bojama specifičnim za ljetnu sezonu onime u zasićenim nijansama pokazat će se odličnim rješenjem pri unošenju jesenskog ugođaja u životni prostor. Dizajneri interijera ove jeseni osobito preferiraju dekorativne predmete u plavozelenoj, takozvanoj teal boji.

Koncept hygge

Danska filozofija stila i načina života, koja se skriva iza imena hygge, posebno je primamljiva u hladnijim mjesecima, a stvaranje tople atmosfere u domu postići ćete upravo vodeći se stilskim smjernicama u uređenju interijera objedinjenih pod nazivom hygge. U minimalistički uređenim domovima drapirana ovčja koža ležerno prebačena preko sofe ili dnevnog kreveta unijet će toplinu i teksturu u dnevni boravak.

  • +11
Dekor u duhu jeseni Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Karirani šarm

Prema mišljenju dizajnera interijera, klasični karirani uzorak nije isključivo rezerviran za modu. Pokrivač s tartan uzorkom u kombinaciji s drvenim i kožnim elementima u prostoriji ostavlja bezvremenski doživljaj udobnosti.

Bijeli dekor

Miješanje nekoliko dekorativnih predmeta u svijetlim, kremastim nijansama u domu stvorit će ravnotežu i podariti toplinu sa šik rezultatima.

Vjerni klasici

Slojeviti tekstili u uskoj paleti boja mogu dati dodatnu dimenziju prostoru i toplinu uoči jesenske sezone. Dizajneri interijera predlažu dekor u indigo nijansi plave, kao i mornarskoplavoj, koja prostoru daruje dubinu.