ISTRAŽIVANJE O EREKCIJI

Idealni spolni odnos traje od sedam do 13 minuta

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.11.2009 14:17
  • Objavljeno 25.11.2009 u 12:24
Šapnite mu na uho koliko ga želite

Šapnite mu na uho koliko ga želite

Izvor: Shutter stock / Autor: Shutterstcok

Tvrtka Bayer Schering Pharma provela je dvije nove kliničke studije o trajanju erekcije, odnosno spolnog odnosa. Istraživanjem je otkriveno da je najpoželjnije vrijeme trajanja spolnog odnosa između sedam i 13 minuta

Bayerovo istraživanje prvo je ovakve vrste, a obuhvatilo je 346 ispitanika u sklopu mjerenja izdržljivosti te 712 ispitanika koji su patili od raznih bolesti koje uzrokuju probleme s erekcijom. Trajanje erekcije i spolnoga odnosa mjereno je uz pomoć štoperice. 'U istraživanje su bila uključena oba partnera, a trajanje erekcije mjerio je sam ispitanik uz pomoć štoperice i dnevnika', istaknuo je urolog Antonio Plešnar koji je danas predstavio rezultate istraživanja uz 'štopanje' Nikoline Pišek.

Relatum

Relatum

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Antonio Plešnar, dr. urolog i Nikolina Pišek

Od problema s erekcijom danas pati oko 152 milijuna muškaraca diljem svijeta, a predviđa se da će ovaj broj do 2025. narasti na 322 milijuna. Dulje trajanje erekcije koja je preduvjet za dulji spolni odnos igra važnu ulogu za postizanje zadovoljavajućeg seksualnog iskustva za oboje partnera.

Utvrđeno je da je poželjno trajanje spolnoga odnosa od sedam do 13 minuta. Jedna do dvije minute je prekratko, a od 10 do 30 minuta predugo. Prosječno trajanje spolnog odnosa kod zdravih muškaraca bez problema s erekcijom je između 9,2 i 10,1 minute, dok kod muškaraca s erekcijskim problemom i bolestima poput dislipidemije, hipertenzije ili dijabetesa, trajanje erekcije iznosi i do pola minute.

Čak 93 posto muškaraca koji imaju problem s erekcijom, smatra da je trajanje erekcije, odnosno zadovoljavajuće trajanje spolnog odnosa podjednako važno kao i jačina erekcije. Smatraju da je poboljšano trajanje erekcije preduvjet za dulji spolni odnos te da igra važnu ulogu za postizanje zadovoljavajućeg seksualnog iskustva za oba partnera.

Istraživanje je provedeno kako bi se utvrdila efikasnost Bayerova lijeka Levitra (vatrena tableta) koji, kako je utvrđeno, produljuje erekciju čak dva do tri puta. Takav je učinak uočen i kod muškaraca sa zdravstvenim problemima poput dislipidemije, povišenog krvnog tlaka, dijabetesa i slično.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi