DAS KOBAS

I Hrvati mogu uživati u originalnoj Volkswagen kobasici

11.12.2015 u 09:43

  • +8

Poznati posjetili manifestaciju Das Kobas i kušali VW kobasice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Uz ležernu atmosferu i druženje na otvorenom, ispred adventske kućice restorana Tač u sklopu koncepta ''Zagrebačka Božićna bajka'', predstavljen je jedinstven proizvod iz Volkswagenove proizvodne manufakture namijenjen istinskim ljubiteljima kobasica - originalna Volkswagenova kobasica. Ovu kobasicu, koja je u utorak doživjela svoju hrvatsku premijeru, u Hrvatskoj su odmah od milja prozvali - Das kobas

Ove svjetski poznate i iznimno popularne Volkswagenove kobasice predstavio je poznati ljubitelj dobre hrane, gastronomad i poznavatelj gastronomskih specijaliteta - Rene Bakalović. Glavno obilježje ove izvrsne kobasice koja se proizvodi još od davne 1973. godine, a čija je cijela receptura strogo čuvana tajna, dva su ključna sastojka - curry i svinjetina, dok je posebnost kobasice u tome da je tanja od uobičajenih njemačkih kobasica. Specifične su i po količini masnoće koja iznosi svega 25 do 30% dok prosječni njemački „wurst“ sadrži više od 50% masnoće. Volkswagenova kobasica dostupna je u veličinama od 12.5 do 25 cm, ne sadrži konzervans, a najpopularnija verzija kobasice je - Currywurst.

U proizvodnom pogonu u Wolfsburgu gdje nastaju ove kobasice, radnici Volkswagena godišnje naruče i pojedu 1,6 milijuna komada kobasica. Danas u mesnici u Wolfsburgu radi 30 zaposlenika koji proizvode kobasice po principu just-in-time, a četiri puta tjedno VW prima pošiljku od dvije tone svinjskoga mesa koje odmah idu u preradu. O kvaliteti kobasica govori i podatak da je u 2014. godini Volkswagen prodao više kobasica nego automobila, čak 8 milijuna komada.

''Ponosna sam što smo uspjeli plasirati ovu vrhunsku kobasicu na naše tržište jer je riječ o proizvodu koji već 40 godina oduševljava cijelu Europu'', izjavila je Dijana Đerđ, marketing i PR managerica Volkswagena koja je prisutnima poželjela blagoslovljen i čestit Božić darujući uzvanike prigodnim poklonom - unikatno oslikanom božićnom kuglicom od stakla modne dizajnerice Loredane Bahorić, uz poziv svima da kušaju originalne Volkswagen kobasice. Među uzvanicima bile su pjevačice Nina Badrić i Indira Levak te glumac Petar Ćiritović, glumica Olga Pakalović i vlasnica branda Charlie Design, Loredana Bahorić.

Ponuda zagrebačkog adventa ovime je postala bogatija za jedinstven proizvod premium kvalitete koji je od sada dostupan svim Zagrepčanima s prepoznatljivim oznakom njemačkog proizvođača automobila ''Volkswagen Originalteile'' (Volkswagen originalni dijelovi).

Osim lokacije na Trgu bana Josipa Jelačića, između kavane Johann Franck i Zagrebačke banke, originalne Volkswagen kobasice mogu se pronaći u adventskim kućicama restorana Tač uz Ledeni park na Tomislavovu trgu te u sklopu adventske kućice u Cesarčevoj ulici sve do 10. siječnja.