NISMO ZADOVOLJNI

Hrvati su jedna od najnesretnijih nacija na svijetu

22.05.2014 u 09:33

Bionic
Reading

U velikom istraživanju Hrvati se nisu izjasnili kao sretni ljudi. Točnije, Hrvatska se nalazi pri dnu ljestvice sretnih svjetskih zemalja

Sve zemlje svijeta mogu se sakriti pred Latinskom Amerikom – tamo žive najsretniji i najpozitivniji ljudi! Najnovije Gallupovo istraživanje otkriva da se čak devet od deset najsretnijih zemalja nalazi u Latinskoj Americi.

Na prvome mjestu je Paragvaj, a slijede Gvatemala, Nikaragva, Ekvador, Kostarika i Kolumbija. Danska je jedina zemlja koja se smjestila među prvih deset, a da nije dio Latinske Amerike.

Prema Gallupovim podacima, Hrvatska nije baš sretna zemlja. Na ljestvici od 138 zemalja smjestila se na 122. mjesto, vrlo blizu dna. No bolje stojimo od Srbije koja se smjestila na 134. mjesto te Bosne i Hercegovine na 135. mjestu. Na dnu ljestvice, odnosno na 138. mjestu, nalazi se Sirija.

Ispitanici su u istraživanju odgovarali na pitanja o zadovoljstvu svojim životom. Kao pozitivne emocije definirane su smijanje, osjećaj užitka, osjećaj da ih drugi poštuju, osjećaj odmora, ali i prilika da rade nešto zanimljivo. U svakoj zemlji ispitano je oko 1000 stanovnika.