TOP TRI

Hoteli koji imaju najskuplje menije na svijetu

23.10.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Idealan odmor u hotelu svakako podrazumijeva i odlazak na večeru, a evo koja tri hotela imaju najskuplje ponude na svijetu kakve si rijetko tko može priuštiti

Ugodno druženje i ukusna večera ili piće obično su sastavni dio svakog odmora. No, možete li zamisliti da za popularni martini izdvojite 10.000 dolara? Huffington Post otkrio je tri hotela koji imaju najskuplje ponude na svijetu u svojim restoranima.

Omlet s jastogom

Za tisuću dolara hotel Le Parker Meridien nudi najskuplji omlet s jastogom. U jednu porciju ide šest jaja, jastog i skoro 300 grama Sevruga kavijara. Za one koji nisu spremni iskeširati tisuću dolara za jedan doručak, postoji i povoljnija varijanta - omlet s jajima i jastogom te 30 grama kavijara, a sve za 100 dolara.

Martini

Algonquin Hotel u svojoj ponudi ima piće od 10.000 dolara! Radi se o martiniju s ledom, ali on se ne servira samo s maslinom, već ima jedan poseban dodatak - dijamant. Piće se poslužuje na srebrnom pladnju, a konobar obavezno nosi bijele rukavice. Želite li stvarno iznenaditi dragu osobu ili čak zaprositi buduću životnu družicu, u hotelu ćete piće morati naručiti 72 sata ranije.

Burger s crnim tartufima

Najskuplji burger na svijetu radi se u Mandalay Bay Resort & Casinu. Burger je osmislio poznati šef Hubert Keller, a svi koji ga kupe, dobivaju službenu potvrdu da su ga probali. Hamburger se radi od govedine s nekoliko dodataka poput crnih tartufa, a cijena se može popeti do 5.000 dolara za porciju ako se uz njega servira vrhunsko vino.