U ZDRAVOM TIJELU - ZDRAV DUH

Horoskopski znak otkriva kako ćete najlakše postići i održati vitku liniju

10.02.2018 u 08:02

Bionic
Reading

Zumba, joga, pilates ili kickboxing? Svakim danom na 'tržištu tjelovježbi' ponuda je sve veća, a uz neizostavnu dobrobit za vaš duh i tijelo treninzi imaju i popratne učinke - ili vam navuku osmijeh na lice ili u vama probude kreativca kojemu neće manjkati svih mogućih opravdanja za njihovo preskakanje. Prije nego se bacite u proučavanje drevnih istočnjačkih vještina ili noviteta u svijetu tjelovježbe, pokušajte pronaći onu idealnu za sebe prema osobinama koje su vam dodijelile zvijezde

Lav

Odvažni Lavovi vole kad im se dive, cijene ih i hvale - jednostavno vole biti najbolji u svemu. Ne treba pritom smetnuti s uma da tjelovježba treba biti nešto što je najbolje za vas, a ne nešto zbog čega ćete drugima izgledati najbolje.

- Kickboks ili tajlandski boks nude vam priliku da doista postanete najbolji.

- Timski sportovi daju vam mogućnost da svoje vještine pokažete u timskom okruženju, a tapšanje po leđima vaših suigrača tjerat će vas da se vraćate po još.

- Podizanje utega učinit će vas snažnijim pa što god odlučili trenirati, imat ćete veće izglede biti fenomenalni u tome.

  • +44
Poznati Lavovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Djevica

Djevice su pedantne, savjesne, oprezne i usredotočene, ali se neograničeno daju drugima. Tjelovježba je odličan način da se malo pobrinete i za sebe.

- Joga će vam pomoći da se smirite nakon napornog tjedna i posvetite nešto vremena sebi, što vam je itekako potrebno.

- Vježbe uz baletnu štangu (barre workouts) baziraju se na malim, pedantnim i preciznim pokretima, a velika pažnja posvećuje se detaljima. Savršeno za vas!

- Vojni treninzi - strukturirane i dobro organizirane vježbe koje se izvode po jasnoj šabloni i daju mjerljive rezultate točno su ono što ovom horoskopskom znaku treba.

  • +43
Poznate Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vaga

Uravnoteženim Vagama, iako žude za afirmacijom i raskoši te nastoje da sve zadovoljava njihove estetske kriterije, ipak je najvažnija stvar na svijetu postići ravnotežu na svakom planu.

- Pilates - istezanja, naginjanja, balansiranja i sve to tako profinjeno. Sa svojom uglađenošću pilates je najraskošniji oblik tjelovježbe, a Vage će uživati u svakoj sekundi.

- Joga - savršen način za rješavanje svih neravnoteža kako u životu, tako i u tijelu.

- Borilačke vještine, s obzirom da ovaj način vježbe možemo usporediti s plesom dvije osobe, pomoći će vam dovesti sebe u ravnotežu, ali i postići ravnotežu između vas i vašeg sparing partnera.

  • +34
Poznate Vage Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Škorpion

Škorpioni su žestoki i sve čega se prime u životu dovedu do kraja. Izuzetno su vrijedni i naglašene seksualnosti, što bi svakako trebali uskladiti sa svojom tjelovježbom.

- Treniranje za polumaraton ili maraton. Svoju sposobnost predanog i marljivog rada ugradite u program treninga kojim ćete ostvariti veliki cilj ove godine.

- Vježbe s girjama ili one kondicijske su vježbe koje zahtijevaju snagu, a treninzi ne dozvoljavaju zapuštanje i nemar.

- Vježbe na štangi (pole dance fitness) u skladu su sa Škorpionovom naglašenom seksualnošću i treninzi će im biti čisto zadovoljstvo.

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strijelac

Luckasta priroda Strijelaca ne mora biti ograničavajući faktor, a njihov otvoreni um i ekstrovertiranost traže zabavne i uzbudljive nove načine vježbanja.

- Akrojoga - divlji, drugačiji i zabavni treninzi koji kombiniraju jogu i akrobatiku upravo su ono što trebate.

- Kardio ples će nekim svojim pokretima potpuno zadovoljiti luckastu stranu Strijelaca.

- Penjanje po stijenama - uzbudljiv način vježbanja na otvorenom izazovan je kako za tijelo, tako i za mozak.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jarac

Jarci su disciplinirani, pouzdani i vrlo vrijedni radnici, možda čak i mrvicu pretjerano vrijedni. Sklonost predanom radu zahtijeva i pravi izazov.

- CrossFit - tjelovježba koja se temelji na kratkim, intenzivnim i raznolikim treninzima, koji uključuju dizanje velikih težina, zvuči dosta izazovno.

- Tough mudder - varijacija na temu 'Ninja ratnici', 'Jadranski susreti' ili 'Igre bez granica' koju su osmislili britanski specijalci. Prepreke se savladavaju na blatnoj stazi dugoj od 16 do 20 kilometara. Upute s vježbama dostupne su na Youtubeu.

- Ivica Kostelić - ako vam ništa od navedenog nije dovoljno izazovno, probajte pratiti avanture našeg proslavljenog skijaša (ne na društvenim mrežama, nego u stopu).

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodenjak

Vodenjaci su najznatiželjniji, najkreativniji i najmaštovitiji među svim zodijačkim znakovima i kao takvi skloniji su novijim načinima tjelovježbe nego drevnim vještinama i rutini.

- Surfset - možda čučnjevi i sklekovi nisu najnovija stvar na svijetu, ali ako ih izvodite na dasci za surfanje, mogu biti zanimljivi i Vodenjacima. Za to vam ne trebaju ni ocean, ni Jadran, jer balansirati možete na mehaničkoj dasci u vlastitom dnevnom boravku.

- Pound - treninzi visokog intenziteta u kojima se pilates, kardio vježbe i vježbe snage kombiniraju sa žestokim bubnjanjem prilagođenim palicama.

- Zumba - natjerat će vas na neprestano gibanje tijela kao da ste na zabavi, pri čemu ćete spaliti gomilu kalorija, a da toga nećete ni biti svjesni.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ribe

Nesebične Ribe su intuitivne, kreativne i osjetljive, no ako govorimo o tjelovježbi, definitivno bi se trebale držati svoje ovisnosti o vodi.

- Plivanje ili SUP veslanje - vježbe niskog intenziteta poput ovih omogućit će vam da dio vremena posvetite sebi u mirnom, meditacijskom okruženju, dok istovremeno odrađujete odličnu tjelovježbu.

- Vruća joga - ne izvodi se u vodi, ali u prostorijama u kojima se prakticira vlažnost iznosi 40 posto. Oko tog iznosa vrte se i stupnjevi Celzija u prostoriji, pa ćete tekući medij u obliku znoja vrlo brzo proizvesti sami.

- AquaCycle - iako bi se bicikl i vodu moglo povezati s pedalinama i sličnim plovilima, Ribe se ipak bolje snalaze u vodi, a ne na vodi. AquaCycle je nešto poput sobnog bicikla koji je prilagođen za pedaliranje u bazenima.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovan

Ovnovi su puni energije, ali vole plijeniti pažnju drugih. Stoga su idealne vježbe za njih one u kojima se mogu dokazivati i potrošiti veliku količinu energije.

- Ples - visoka energija koju zahtijeva ples nahranit će dušu Ovnova.

- Flywheel - vožnja bicikla na otvorenom ima svojih prednosti, ali ako pokažeš svoju nadmoć i odmagliš društvu s kojim voziš, uskratit ćeš si divljenje. Na flywheelu nakon brojnih kilometara ostaješ na istom mjestu, a umreženi mjerni instrumenti tvog sobnog bicikla pokazat će ti gdje si, kako u odnosu na sebe, tako i u odnosu prema drugima.

- Osobni trening - može li išta priskrbiti više pozornosti od treninga jedan na jedan?

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bik

Opušteni Bikovi možda jesu malo hladni, ali također su u potpunosti sami svoji šefovi (koji ponekad mogu biti malo tvrdoglavi). Izbacite svoje unutarnje borbe pomoću tjelovježbe, a potom se opuštenijim treninzima uravnotežite.

- Joga - zato što je opuštajuća, baš kao i Bikovi.

- Boks - bez obzira na ležernost, Bikovi su istovremeno pomalo i borci.

- Kućna tjelovježba - nitko vam ne govori što trebate raditi, a upravo je to ono što želite. Pronađite na Youtubeu vodič za kućnu tjelovježbu i budite sam svoj šef.

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci

Blizanci su vrlo intenzivni i vole raznolikost u svim sferama života. To podrazumijeva i tjelovježbu, koja im pomaže održati usredotočenost. Blizanci su dvostruki znak pa bi i tjelovježba koju prakticiraju trebala obuhvaćati dvije komponente.

- HIIT - ima li išta bolje za intenzivne Blizance od treninga u intervalima visokog intenziteta? 

- Kružni trening - neka bude što raznovrsniji i potrudite se niti jednu stvar ne izvoditi previše dugo.

- Kombinirani treninzi - dva-u-jedan tjelovježba kao stvorena je za dvostruke Blizance. Joga i biciklizam istovremeno? Zašto ne?!

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rak

Rakovi vole biti dio skupine i upijati energiju gomile pa su vježbe koje se provode u skupinama idealno rješenje za njih.

- Klupsko trčanje - ako u nekom trenutku posustanete i nakanite odustati, društveni aspekt klupskog trčanja tjerat će vas da se vraćate svojoj trčećoj skupini iz tjedna u tjedan.

- SoulCycle - ne samo da pedalirate na sobnom biciklu u gomili, nego pritom i vježbate, učite koreografiju i sve to pod svjetlosnim efektima u ritmu elektroničke glazbe.

- Fitnes grupe - niti s jednom nećete pogriješiti, ali gledajte da vam ona koju odaberete ostavlja mogućnost čavrljanja s kolegama.

  • +44
Poznati Rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia