NE PIŠE MU SE DOBRO

Hoće li isto učiniti Adidas? Balenciaga prekinula modnu suradnju s Kanye Westom

21.10.2022 u 18:19

Bionic
Reading

Modna kuća Balenciaga odlučila je prekinuti svaki oblik sadašnje i buduće suradnje s dizajnerom i reperom Kanye Westom nakon kontroverzi pokrenutih na novom izdanju Tjedna mode u francuskoj prijestolnici

U službenom priopćenju za javnost francuska modna kuća objavila je kako je prekinula suradnju s Westom uslijed antisemitskih komentara repera i njegove uporne obrane dizajna majica ‘White Lives Matter’.

‘Balenciaga više nema nikakvu vezu niti ikakve planove za buduće projekte s ovim umjetnikom’, za magazin WWD potvrdilo je predstavništvo modne grupacije Kering kojom predsjeda Francuz François-Henri Pinault i u čijem se portfelju, uz brojne druge dizajnerske brendove, nalazi Balenciaga.

Njezin kreativni dirketor, Gruzijac Demna Gvasalia, bliski je prijatelj i dugogodišnji Westov suradnik, a za američki brend Gap osmislili su i lansirali zajedničku kolekciju Yeezy Gap Engineered by Balenciaga.

  • +3
Yeezy Gap Engineered by Balenciaga Izvor: Promo fotografije / Autor: Yeezy Gap Engineered by Balenciaga

Prošlog mjeseca West je raskinuo unosan desetogodišnji ugovor s Gapom, uoči kontroverzne revije Yeezy Season 9 u Parizu i predstavljanja majica s natpisom ‘White Lives Matter’ koje su izazvale brojne reakcije.

Da će Balenciaga na čelu s Gvasalijom ‘zahladiti’ odnose s Westom već se dalo naslutiti ovih dana kada su njegove fotografije na kojim otvara Balenciaginu reviju uklonjene sa stranica modne biblije Vogue i web stranice brenda, a komadi iz njihove zajedničke kolekcije nestali su sa stranica brenda Gap.

Očekuje se kako bi istu odluku o prekidu suradnje s Westom mogao donijeti i njemački sportski div Adidas za kojeg je 10- godišnjim ugovorom primoran raditi na modnoj liniji Yeezy.