NIKAD TRAŽENIJE

Hlače tako elegantne i udobne da ćete zbog njih zaboraviti na haljine

23.04.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Hlače za vjenčanja, pričesti i proslave mature mogle bi postati važan modni faktor u novoj sezoni svečanih prigoda. Iako će midi haljine zadržati svoj primat, svečane kombinacije od dva i tri komada sve su izglednije i to se ne odnosi samo na klasično odijelo po mjeri

Ovog proljeća hlače za vjenčanja i druge svečane događaje pojavljuju se u upečatljivim siluetama i nude beskrajne mogućnosti stiliziranja.

Palazzo hlače

Ako ste isprobali široku odjeću i ne namjeravate se vratiti užim modelima, kompleti odijela s lepršavim hlačama savršena su opcija za svaki proljetni događaj. Visoki struk i palazzo silueta čine idealnu kombinaciju za izduživanje figure. Kako biste postigli uravnotežen izgled, jednostavno ga kombinirajte sa skraćenim blejzerom i pripijenim topom.

Odijela

Odijela klasičnog kroja uvijek su tu i valjana su opcija za svaku priliku. Kako biste stvorili trendovski izgled, ključ je odabrati svijetle boje i fluidne tkanine. Ovo će biti total look koji ćete nositi kako na sljedećem događaju, tako i svakodnevno, u kombinaciji s tenisicama.

Crne hlače

Ove su hlače bile hit 2000-ih, a sada su se vratile na velika vrata. Odabir između visokog ili niskog struka, međutim, još uvijek je predmet modnih debata. Ono što možemo potvrditi jest da pomažu u naglašavanju oblina i da u kombinaciji s lepršavom bluzom ili košuljom izgledaju itekako dobro.

Ista boja, različite nijanse

Ovaj outfit ne samo da spaja neke od najhvaljenijih trendova sezone, već je i pravi odraz toga da su neke estetske mantre posljednjih godina na rubu nestajanja. Različite nijanse iste boje mogu koegzistirati u stajlingu, uz postizanje nevjerojatnih modnih rezultata. Lepršavi komadi više se ne spajaju (samo) uz pripijene komade; uz hlače niskog struka idu i duži topovi, a opuštenija estetika također trijumfira u svečanom izgledu.

Lijepo vrijeme potiče stvaranje total looka u neutralnim tonovima. Ključ za njihov prijenos u sofisticiraniji kontekst je odlučivanje za raskošne tkanine i strukturirane odjevne predmete. Krojene hlače od satena ili tafta i asimetrični gornji dio od nabrane tkanine dobitna su kombinacija.

Za popodnevni ili večernji događaj crna boja je ona kojom su greške svedene na minimum. Ravne hlače od tkanine poput satena ili svile one su koje će uvijek poslužiti. Kako biste im podarili odvažniji dojam, kombinirajte ih s topovima od prozirnih materijala ili s komadom svjetlucavog efekta.

Odjeća metalnog sjaja posljednjih godina ponovno je postala dominantnom pojavom na modnoj sceni. I da, može se nositi i na najsofisticiranija događanja, sve dok odaberete prave siluete. Neke krojene hlače – čak i s određenim cargo nadahnućem – sa strukturiranim gornjim dijelom od iste tkanine mogu biti modni pogodak, a za ravnotežu u outfitu birajte minimalističke sandale i torbicu u neutralnom tonu.

Klasik koji nikad ne iznevjeri

Francuski Chanel iz godine u godinu zadužen je za recikliranje tvida i pretvaranje klasičnog sakoa u look koji nikada ne izlazi iz mode. Ključ za moderniji izgled odijela od tvida nalazi se u silueti - hlače opuštenog kroja, top bez rukava ili lepršav kombinezon.

Ako odaberete sako u odvažnoj jarkoj boji koja nosi određene rizike, učinite ga apsolutnim protagonistom. Ove sezone ne priznaju se polovične mjere. Kao primjer, navodimo total look u žutoj.

Ne postoje samo točkice, prugice i kvadrati. Postoji čitav niz printova koji su hlačama - bez obzira na siluetu - u stanju dati zabavan i svjež dodir.

Komplementarne boje

Posljednjih nekoliko sezona pokazalo je da je kombinacija suprotnih boja u stajlinzima itekako privlačna. Ako je 2022. kombinacijama crvene, ružičaste i narančaste otvorila nove mogućnosti kada je u pitanju kreiranje outfita za svečane događaje, ovog proljeća te će kombinacije prijeći na višu razinu. I da, krojeno odijelo s bluzom idealan je trodijelni modni set za eksperimentiranje na kromatskoj razini.

Postoje neki odjevni predmeti koji su tradicionalno izostavljeni iz dress codea za uzvanike na vjenčanjima, krštenjima i pričestima, a možda su kratke hlače prve na popisu. No 2023. stigla je da sruši sve ustaljene kanone i protokole. Odjevna kombinacija poput one Emili Sindlev, s kratkim hlačama i gornjim dijelom od tafta – ovdje tkanina igra ključnu ulogu – i u kombinaciji boja prikladna je za svaku priliku, pa čak i za izgled uzvanika na vjenčanju.