PRIKRIVA NEDOSTATKE

Ništa ne laska ženskoj figuri poput ovih komada, a ove sezone popularniji su no ikad

16.04.2023 u 16:51

  • +23

Drapirani komadi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

I ove sezone police trgovina krasi pregršt komada s čarobnim naborima dizajniranim na način da laskaju različitim tipovima ženske figure

Trend nabranih komada na modnoj sceni iznenada se pojavio u ljeto 2020. i već tada je bilo jasno da će odigrati veliku ulogu u mjesecima koji slijede. Nakon što su ih u tadašnjim kolekcijama predstavili Roksanda, Rejina Pyo, Supriya Lele i brojni drugi dizajneri, high street trgovinama nije dugo trebalo da lansiraju cjenovno pristupačne verzije komada s drapiranim i nabranim detaljima.

Od tada odjeću s ovim laskavim efektom viđamo gotovo svake sezone, u formi zavodljivih topića i suknji pa sve do haljina.

Upravo njih proteklih sezona najviše je uspio popularizirati francuski dizajner Simone Portre Jacquemus, a daljnji napredak ovog trenda može se zahvaliti talentiranoj albanskoj dizajnerici Nensi Dojaki, čiji su bodiji, topići i haljine postali predmetom žudnje modnih ovisnica i pritom zaradili pregršt high street verzija.

Pri kupnji komada u znaku nabora, postoji nekoliko pravila na koja je potrebno obratiti pozornost u misiji pronalaska idealnog.

Modeli haljina s bočnim naborima idealni su za žene s figurom jabuke jer su u stanju učiniti je vizualno vitkijom i laskavo uokviriti područje struka.

S naborima na području dekoltea, ovisno o dizajnu, topići ili haljine mogu stvoriti potreban osjećaj volumena i uravnotežiti proporcije tijela. S druge strane, haljine s naborima na boku savršeno će naglasiti figuru pješčanog sata, dok verzije haljina s naborima po sredini djeluju univerzalno laskajuće.