LETEĆI CANUCK

Heli-hokej: Osam hokejaša i helikopter!

13.12.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Zvuči kao filmski stunt, ali nije. Kanadski pilot helikoptera pokupio je osam hokejaša i odvezao se s njima na zaleđeno jezero usred ničega. Pola interneta sad ih mrzi jer je, kao, to jako opasno, a pola jer se zabavljaju kao nitko do sad. I to na jednom od najljepših mjesta na svijetu!

Prije dva dana pilot Bradley Friesen objavio je na internetu kratki video toga kako kliže helikopterom (marke Robinson R44, ako nekoga zanima) između hokejaša. U roku od nekoliko sati većina medija preuzela je clip uz komentare da je manijak uletio helijem među ekipu koja je igrala hokej. Istina je, međutim, drukčija jer oni su jednostavno – Kanađani.

S obzirom na to da je Friesen također Kanađanin, odmah je objavio i video sa snimkama ‘iza kulisa’ i dugačko pismo upravi za zračni promet. Prvo se, dakako, ispričao, a onda objasnio da su zapravo sve dogovorili uz puno opreza. Kao i da su hokejaši prošli sigurnosni briefing te da je na stand byu bila osoba za prvu pomoć i još tri helikoptera.

Prije nego se spustio na površinu jezera zajedno s cijelom ekipom izmjerili su debljinu leda, udaljenost od rotora i granice ‘igrališta’. A onda je Friesen malo klizao među njima. Ono, zaleđeno jezero, hokejaši i ljubazan pilot? Teško da može kanadskije od ovoga. A sad pogledajte video. I zamislite da vas netko helijem prebaci u komadić skrivenog raja da se igrate s prijateljima… Mrzimo ove tipove.