KAD SE PRIRODA ZAIGRA...

Ogromna santa leda u obliku falusa u zaljevu Začeća iznenadila stanovnike Dilda

03.05.2023 u 19:59

Bionic
Reading

Falusoidna santa leda plutala je u blizini Dilda, zaljevu Začeće (Conception) prije nego što se urušila

Priroda je doista zapanjujuća u svojoj kreativnosti što dokazuje u nevjerojatan prizor iz Kanade, točnije zaljeva Newfoundland.

Ledenjak koji se sastojao od stupa s kupolastom vrhom i nevjerojatno podsjeća na muški spolni organ, privukao je pozornost fotografa Kena Prettyja.

On je snimio ovu jedinstvenu formaciju dronom u blizini grada Harbour Grace, koji se nalazi u zaljevu Conception, u prijevodu začeće što je, složit će se svi, još jedna nevjerojatna slučajnost.

  • +3
Ledenjak u Kanadi Izvor: Profimedia / Autor: Jam Press/Ken Pretty / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Stoga nije iznenađujuće da je 'dickie berg', kako ga je lokalno stanovništvo prozvalo, privuklu međunarodnu pozornost, a Pretty na svojoj Facebook stranici podijelio fotografije ove neobične pojave.

'Znao sam da ću dobiti puno komentara, ali nisam ovoliko očekivao', rekao je Pretty novinskoj agenciji Saltwire.

Fotograf je ispričao i da su neki mislili kako je riječ o fotošopiranoj fotografiji jer je sličnost bila nevjerojatna. 'Ljudi ne vjeruju da je to stvarno. Misle da je fotošopirano. Mogu vam reći - ledenjak je pravi', ispričao je fotograf.

Nažalost, santa leda nije bila izdržljiva: Pretty je fotografirao falusnu strukturu od 30 stopa (9,1 metar) i ona se dan kasnije urušila.

Ovo je inače jaka sezona santi leda u Newfoundlandu i Labradoru, s više od 200 santa leda koje su plutale obalama tih dviju provincija u Kanadi.

Inače, Majka priroda je dala već nekoliko falusnih oblika koji su naravno izazvali veliku pozornost.

Jedan je muškarac tako 2021. postao online senzacija zbog fotografija kamenog tornja u obliku penisa u Nacionalnom parku Arches. Kambodžanske vlasti morale su moliti ljude da prestanu brati biljku mesožderku Nepenthes bokorensis, koja slučajno izgleda poput penisa. I naravno, mnogi se sjećaju kalifornijske pošasti ribica s penisom, koje su 2019. godine zasuli obalu Drakes Beach.