PRIJATELJICA ŽIVOTINJA

Heather Mills dolazi u Zagreb

11.10.2011 u 14:30

Bionic
Reading

Ovogodišnji festival ZeGeVege koji će se za vikend održati na Trgu bana Jelačića imat će gošću koja je dugogodišnja aktivistica za prava životinja - Heather Mills

Heather Mills glavna je zvijezda ovogodišnjeg ZeGeVegea. Ona će se na Trgu bana Jelačića posjetiteljima obratiti u petak, 14. listopada u 16 sati s nekoliko motivacijskih riječi o važnosti održivog življenja i biljne prehrane.

U petak, 14. listopada u 17.30 sati najpoznatija humanitarka današnjice će u Mercator centru u Vukovarskoj kuhati za posjetitelje. Svoj veganski način prehrane proširila je na biznis kupivši 2009. tvrtku The Redwood Food koji nude ukusnu zamjenu za meso, ribe i mliječne proizvode. Redwood proizvodi bit će dostupni u Mercator centrima u Zagrebu (Vukovarska ulica, Kaptol centra i Importane galerija), te u Mercator centru u Puli.

Ovi proizvodi pogodni su za vegetarijance, vegane i osobe s posebnim prehrambenim potrebama (npr. alergične na mliječne proizvode) ili jednostavno za sve one koji žele jesti zdravije.

Festival ZeGeVege održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba pa će ga prvi dan održavanja posjetiti i gradonačelnik Zagreb Milan Bandić, a potporu je dao i ured predsjednika Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Na festivalu će se predstaviti 50 izlagača – proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša.