POVRATAK OTPISANE

Haljina iz ludih 70-ih vraća se u velikom stilu

29.12.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Od svih pokušaja oživljavanja starih modnih trendova, najvećim iznenađenjem pokazali su se specifični modeli haljina koje su vrhunac popularnosti doživjele u ludim 70-ima

Riječ je o haljinama Gunne Sax koje uglavnom imaju visok ovratnik s čipkastim detaljima u gornjem dijelu strukiranog kroja i ležerno padajuću suknju.

Ove haljine viktorijanskog stila polako ali sigurno opet osvajaju modnu scenu. Tome u prilog govori i nova kolekcija belgijskog dizajnera Dries Van Notena u koju je uvrstio modernu verziju haljine Gunne Sax te nedavno pojavljivanje glumice Lily Collins u haljini Elie Saab koja inspiraciju crpi upravo iz modela koji su obilježili 70-e.

Ovaj specifičan model haljine ime je dobio po originalnom tvorcu, brendu Gunne Sax osnovanom 1967. u San Franciscu, poznatom po neformalnih odjevnih komadima.  O kreacijama tog brenda brojni Amerikanci često govore kao prvom izboru za svečane prigode poput maturalnog plesa ili vjenčanja u eri 70-ih.

Detail ?????????? ?? #gunnesax

Fotografiju objavljuje Hippie80s (@hippie80s)

Ovaj brend doživio je neviđenu popularnost u 70-ih godina na čelu s dizajnericom Jessicom McClintock koja je izjavu da 'prodaje romantiku i fantaziju' komunicirala komadima inspiriranim viktorijanskim i srednjovjekovnim stilom odijevanja.

Tim se haljinama danas dodaju prefiksi poput vintage ili boho, a zahvaljujući novom interesu modne industrije, ovi kultni modeli haljina od klišeja 70-ih postali su kul komad sa svježim i modernim preinakama.