NIJE PRIDONIO KULTURI

'Halid Bešlić ne zaslužuje hrvatsku putovnicu'

Halid Bešlić

Halid Bešlić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Među 625 osoba koje su ove godine dobile hrvatsko državljanstvo, našlo se i dobro poznato lice s TV i filmskih ekrana, glumac Emir Hadžihafizbegović. Halid Bešlić prije tri godine nije bio iste sreće, piše Jutarnji list

U slučaju glumca Emira Hadžihafizbegovića, Ministarstvo kulture ocijenilo je da je on od posebnog interesa za Hrvatsku. Glumio je u 12 hrvatskih igranih filmova, dobitnik je tri hrvatske nagrade, uključujući dvije Zlatne arene.

Glumac je zatražio hrvatsko državljanstvo i dobio ga uz preporuku Ministarstva kulture. Naime, kada hrvatsko državljanstvo traže osobe koje su utjecajne u krugovima sporta, znanosti ili kulture, MUP koji izdaje rješenja o državljanstvu traži preporuku od resornog ministarstva.

Prije Hadžihafizbegovića, hrvatsko je državljanstvo dobio i reper Edo Maajka. Manje sreće od svojih kolega imao je pjevač Halid Bešlić. Ministarstvo kulture prije tri godine odbilo je njegov zahtjev, a Jutarnji list sad je doznao da su u tom ministarstvu zaključili da Halidov rad nije pridonio hrvatskoj kulturi.

'Volio bih da sam dobio hrvatsku putovnicu, to bi mi olakšalo putovanje. Htio sam državljanstvo zbog jednostavnijeg putovanja, posla, odlaska na more, ali i kupnje nekretnine', rekao je Halid za iste novine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!